Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Holmgaard Racing tog finalesejr og distancepokalen

Danish Endurance
Championship 

08/10/16 

DEC - Danish Endurance ChampionshipDanish Endurance Championship fandt sin afgørelse lørdag på Padborg Park
Det blev med et tæt opløb, at årets sæson i Danish Endurance Championship lørdag eftermiddag blev afgjort på Padborg Park.
 

Over fire timer tilbagelagde Holmgaard Racings Magnus Holmgaard/Jonas Holmgaard/Roy Arild Edland, Silkeborg/Aalborg/Norge, 191 omgange, det samme antal, som Legend Motor Co.’s trio Nikolaj Spiegelhauer/Frederik Vodder/Mikkel Henriksen, København/Roskilde/Lyngby, kunne præstere, men da Holmgaard Racings trio brugte 23 sekunder mindre, var det dem, som blev kåret som vindere.


Der var både våd og tør asfalt, da finalen i Danish Endurance Championship blev kørt på Padborg Park lørdag eftermiddag.
(Foto: Morten Alstrup)

Udover Holmgaard Racing og Legend Motor Co. var et tredje mandskab med i kampen om førstepladsen. Det var Blue Racing, som var forhåndsfavorit, men da der manglede godt 35 minutter af løbet, måtte de stoppe, da ekspansionsbeholderen på teamets Radical SR8 var blevet defekt. Teamet fik repareret og kom senere tilbage på racerbanen, men enhver pokalmulighed var forsvundet.

Det er tredje gang i denne sæson, at Holmgaard Racing kunne vinde et løb i Danish Endurance Championship, og teamet sikrede sig dermed den samlede sejr i distancepokalen, mens Magnus Holmgaard og Jonas Holmgaard tillige kunne kalde sig mestre i division 3.

I division 2 havde Henrik Thomsen/Niels Rasmussen/Jacob Ladefoged, alle Hjørring, på forhånd sikret sig mesterskabet, men de satte trumf under titlen ved at blive nummer to i divisionen, hvor de sikrede sig årets femte podieplacering ud af fem mulige.

I division 1 havde tre kørere fordelt på to forskellige teams mulighed for at tage titlen. Her forsvandt chancerne hurtigt for Rasmus Pedersen, Ebeltoft, da det var nødvendigt med en gearkasseudskiftning på den Peugeot 106, som han delte med Henrik Thomsen, Ebeltoft. I stedet kunne Søren H. Lauridsen og Kenneth Jerkel, Bredebro/Greve Strand, sikre sig mesterskabet, da de sammen med Andreas Top, Toftlund, blev nummer tre i dagens løb.

Driftsforeningen Padborg Park

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 08/10/16 - Padborg Park - Danish Endurance Championship
  •