Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Supertourisme Turbo

Kæmpedrama før finalen i superklassen

Danish
Supertourisme
Turbo 

06/10/16 

Selv om motorerne endnu ikke er startet, så er der alligevel masser af larm på Padborg Park. Det er en mødelokaleafgørelse, der udløser det helt store drama før weekendens finale i OK MOBIL 1 DST, og endnu inden den første hurtige omgang er kørt, er Frederik Nymark kommet helt op i bagklappen på den førende Michel Nykjær. Han sidder tilbage som den store taber.
 

Det er en afgørelse i Dansk Automobil Sports Unions Amatør- og Ordensudvalg, der gør, at Nykjær mister sin ellers så suveræne føring og nu er truet af både Frederik Nymark og Kevin Rossel.


(Foto: Motorsporten.dk)

Nykjær vandt 2. heat i Night Race i begyndelsen af september og blev nr. 2 i heat 3. Dermed kunne han sætte 47 points ind på sin mesterskabskonto. Teknisk kontrollant fandt efterfølgende frem til, at det tilladte ladetryk var overskredet i de to heat, men dommerne på Padborg Park mente ikke, at der var foregået noget ulovligt, og Michel Nykjær fik i første omgang lov til at beholde sine værdifulde mesterskabspoints.

Det var efterfølgende promotor Tom Pedersens selskab, Driftsforeningen Padborg Park, der appellerede den afgørelse til Amatør- og Ordensudvalget. Og det selv om det er Tom Pedersen, der ejer netop det Team Prego Racing, som Nykjær kører for.

Tom Pedersen ville for alt i verden undgå, at andre teams kunne mistænke ham for, at hans egne kørere blev behandlet bedre end konkurrenterne. Ret skal være ret.

Nykjær og hans mekanikere havde ikke bevidst gjort noget ulovligt. Det var en teknisk defekt, der udløste det forhøjede ladetryk, som blev vurderet til at give en hurtigere bil.

Michel Nykjær mister altså nu 47 points, og han står til 436, mens Frederik Nymark nu har 415 points, og det er altså kun 21 points, der nu skiller de to. Kevin Rossel har 404 points og er nu også lukket ind i mesterskabskampen.

Dermed bliver weekendens finale det helt store drama, hvor det kan komme til at gå hedt for sig ude på den efterårskolde asfalt.

Danish Supertourisme Turbo


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 09/10/16 - Padborg Park - Danish Supertourisme Turbo
  •