Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Folkerace

Tæt og nervepirrende optakt til DM-revanche

Folkerace 
06/10/16 

Søndag d. 9. oktober får DM-startfeltet i Folke Race mulighed for at køre den traditionsrige DM-revanche på Nysum Banen. Dette sker efter en hektisk DM-slutspurt, som datomæssigt ligger meget tæt på DM-revanchen.
 

Nedenstående er skrevet før DM-finalen på Nisseringen

- I 2015 fik Motorsport Nordjylland (MNJ) 3 individuelle danske mestre, oplyser MNJ’s formand Finn Knudsen. - I Ladies Cup 2016 er DM-titlen vippet over til vores fordel, hvorimod der skal fightes til sidste benzindråbe i U18 og Klasse 2 (auktionspris: 9.000 kr.). Herudover er DM for klubhold også (i praksis) hjemme til Himmerland. Ærkerivalen Næstved Motor Klub Auto kan udelukkende blive DM-guldvindere, såfremt 15 nordjyske FR-teams kollektivt går ned med defekt konkurrencemateriel!


Som nybagt dansk mester i Ladies Cup kan Kristine Cilleborg Madsen køre uden nenrver i DM-finalen

I U18-klassen er der lagt op til en millimetertæt DM-afgørelse mellem MNJ’eren: Alex Kudahl Christensen og sydjyden: Nicolaj Rasmussen.

- Vi ligger uhyre tæt i DM-tabellen med et enkelt points forskel (til min fordel), oplyser Alex Kudahl Christensen. – Den bedst placerede af os to i DM-finalen bliver dansk mester.


Alex Kudahl Christensen har gode chancer for at blive dansk mester 2016 i U18-klassen

Klubkammeraten Kristian Schack fra MNJ kan med en finalesejr blive dansk mester, såfremt fører-duoen ikke kommer med i A-finalen.


Kristian Schack kører helhjertet efter sin DM-guldchance i U18

I Klasse 1 (auktionspris: 6.000 kr.) har den regerende danske mester: Thomas Pedersen oplevet en fornuftig 2016-sæson: - Ved løbet på Ørnedalsbanen i Sæby drillede gearkassen, og det gav derfor ikke mange DM-point på kontoen. Jeg har dog stadig væk mulighed for at score DM-sølv.


Thomas Pedersen skifter medaljefarve i Klasse 1

I Klasse 2 er der store muligheder for MNJ-succes, idet 3 nordjyske kørere skal fighte mod 2 sjællandske chauffører samt et FR-team fra Give.

- Jeg har ikke oplevet det bedste efterår, konstaterer Torben Dejligbjerg. – Konkurrenceheldet har ikke helt tilsmilet mig, men jeg er meget godt tilfreds med den foreløbige DM-toer.


Torben Dejligberg sigter efter sit første DM i Klasse 2

- Jeg ligger i øjeblikket på en fjerdeplads, supplerer Brian Pedersen. – Jeg satser dog på at score min første DM-medalje i Klasse 2.


Brian Pedersen er tæt på DM-medaljerne i Klasse 2

Klubkammeraten, Anders Salomonsen, er regerende dansk mester i Klasse 2, men har fightet noget med at holde konkurrencemateriellet på toppen i 2016: - Min Ford Escort varevogn er heldigvis tilbage i fuld power og spinder som en flødeoverfyldt hankat. Forhåbentlig undgår jeg kængurubenzin, punkteringer og knækkede trækaksler i DM-finalen, og så er en DM-medalje absolut inden for rækkevidde!


Med en effektiv DM-slutspurt kan Anders Salomonsen genvinde sit danske mesterskab i Klasse 2


v

Motorsport Nordjylland

Åge Keseler Kirketerp

Læs mere om:
  • Nysum
  • 09/10/16 - Nysum - Rallycross - DM
  •