Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

SportsCar Championship

Christina Nielsen vinder overraskende endnu et mesterskab

SportsCar
Championship 

05/10/16 

- Hyldet ved årets gallafest
Årets gallafest med fejring af vinderne i årets IMSA mesterskab blev afholdt på vinslottet Chateau Elan ved Atlanta natten til tirsdag dansk tid.
Her skulle Christina Nielsen og holdkammerat Alessandro Balzan have overrakt deres trofæer som bevis på deres IMSA mesterskab i GTD klassen.
 


Christina Nielsen og Alessandro Balzan på scenen som vindere af IMSA GTD mesterskabet
(Foto: Jan Kaiser)

Men aftenen bød på endnu en overraskelse og endnu et mesterskab. Udover at komme på scenen som vinder af IMSA mesterskabet, der dækker sæsonens 11 løb, skulle Nielsen og Balzan også hyldes en ekstra gang, da de også blev vindere af North American Endurance Cup. Grundet en konkurrents diskvalifikation fra sæsonens sidste løb, blev Nielsen og Balzan vindere af NAEC mesterskabet, der dækker over ialt 52 timers langdistanceløb.


Christina Nielsen, sammen med Alessandro Balzan, holder tale som vinder af GTD mesterskabet
(Foto: Jan Kaiser)

North America Endurance Cup består af de fire amerikanske langdistanceløb 24 timer Daytona, 12 timers løbet på Sebring, 6 timers løbet på Watkins Glen og 10 timers løbet Petit Le Mans og her uddeles point undervejs samt ved afslutningen i de fire forskellige løb.


Christina Nielsen og Alessandro Balzan vinder overraskende også North American Endurance Cup.
(Foto: Jan Kaiser)

"Jeg har efterhånden svært ved at finde ord" sagde en glad Christina Nielsen efter at være hyldet på scenen. "Det har været en fantastisk sæson, med syv podieplaceringer, to sejre og et mesterskab. Og nu endnu et mesterskab. Jeg er bare super glad og sender den største tak til mit team Scuderia Corsa og ikke mindst holdkammerat Alessandro (Balzan - red.) og Jeff (Segal, der var tredjekører i langdistanceløbene - red.). Og selvfølgelig min far (tidligere Le Mans kører Lars Erik Nielsen - red.), der har gjort dette muligt".


Christina Nielsen og hendes far Lars Erik Nielsen med pokalerne for Christinas to mesterskaber
(Foto: Jan Kaiser)

Også Jan Magnussen blev hyldet ved gallafesten, hvor han fik overrakt pokal for sin tredjeplads i GTLM klassen.


Christina Nielsen med årets IMSA GTD mesterskabspokal og Jan Magnussen med pokalen for tredjepladsen i IMSA GTLM mesterskabet
(Foto: Jan Kaiser)

Christina Nielsen Press

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Alessandro Balzan
  • Christina Nielsen
  • Road Atlanta
  • 01/10/16 - Road Atlanta - SportsCar Championship
  •      ASETEK SIMSPORTS