Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Ricciardo øverst på skamlen

Formel 1 
02/10/16 

Kaos i første sving afgør Malaysias Grand Prix.
Da Vettel prøvede at overhale Verstappen indenom i det første sving på Sepang, foretog han løbets vigtigste manøvre. Den sendte konsekvenser i alle retninger. For Vettel selv betød det at løbet sluttede lige der, men for mange andre, fik det på en eller anden måde konsekvenser.
 

Med danske øjne var en af de store konsekvenser at Magnussen måtte udgå. Han blev klemt både for og bag, da folk bremsede ned for uheldet. Det medførte et pitstop, der bare ikke var nok. Efter en flok omgange måtte Renault trække den halte bil. Alligevel blev dagen udmærket for det franske team, da Palmer hentede karrierens første point på en 10. plads. Samtidig lidt en indikation på, hvad Magnussen kunne have fået ud af det, havde omstændighederne været anderledes.

Men ellers var den store konsevkens af Vettels mislykkede overhaling, at han ramte Rosberg der snurrede rundt og som en anden spøgelsesbilist kunne se de andre i øjnene. Rosberg kom igang igen, men var nede bag i feltet og skulle hele vejen op. Hans forspring på otte point i VM kampen var under pres. I front for løbet kunne Hamilton næsten slappe af. Hans værste konkurrent havde et svært løb foran sig, og selv skulle han bare sørge for at være foran de to Red Bull biler.

Således virkede løbet afgjort. Der var et par dueller rundt omkring, Red Bull racerne var på forskellige strategier, i et forsøg på at sende en af dem foran Hamilton, det lykkedes ikke. Alonso lavede flere gode overhalinger, mens Rosberg saksede sig vej op gennem feltet. Det lignede en helt normalt dag, med en enkelt anormalitet. Slutningen nærmede sig, Hamilton var stadig i front, foran de to Red Bull racere, og så havde Rosberg kæmpet sig vej til en 4. plads, efter en noget brutal overhaling af Raikkonen. Dermed så det ud til at Hamilton ville komme tilbage i front - dog kun med fire point. Der var lige et mén - for muligvis lurede der en straf til Rosberg for overhalingen - og sammenstøde - med Raikkonen.

Straffen kom da, også - ti sekunder. Men på det tidspunkt, så verden helt anderledes ud. Muligvis inspireret af Magnussens flammekaster fra fredagen, forsøgte Hamilton sig med et lignende stunt. I al fald stod der flammer ud af bilen og den sølvfarvede racer blev parkeret. Ingen point til Hamilton - Rosberg kunne udbygge sin føring i VM. Samtidig formåede han at slå så stort et hul til Raikkonen, at han beholdt sin placering - som nu altså var en 3. plads efter de to Red Bull biler.

Et par øjeblikke var der lidt forventning om en intern teamduel om sejren, men den kom ikke. Tidligere i løbet havde de ellers været i hård kamp, men nu, med en sejr og en andenplads, døde kampen og Ricciardo kunne køre sejren hjem, foran Verstappen.

Rosberg fik udbygget sit VM forspring til 23 point. Intet er afgjort, men med fem løb tilbage har Rosberg et ganske godt udgangspunkt. Men heller ikke mere end det. Rigtig godt er det først, når han kan nøjes med at slutte bag Hamilton, og det kan han slet ikke endnu. Så forvent at VM kampen kan blive ganske intens når vi når til Japan næste weekend.

Bottas blev nr. 5, foran Perez. Alonso kæmpede sig til en 7. plads, foran Hülkenberg og Button - og altså Palmer på en 10. plads. Som ofte før, var løbet i Malaysia ganske underholdende. Banen er tit leveringsdygtig i underholdning, således også i dag.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Sepang
  • 02/10/16 - Sepang - Formel 1 - FIA F1
  •