Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

1600 Challenge

Elektriske problemer drillede for Jerkel Racing

1600 Challenge 
30/09/16 

Det blev en weekend præget af elektriske problemer for Brigitte Klintskov Jerkel og Jerkel Racing.
Den 6. afdeling af Yokohama 1600 Challenge blev kørt på FDM Jyllandsringen, og her var håbet at få en bedre weekend end de 2 foregående, som var præget af drillerier med motoren.
 

Bilen havde været forbi dem der havde bygget den, og dermed blev alt justeret ind som det skulle være. Derfor var teamet meget overbevist og forhåbningsfulde om at dette skulle blive en problemfri weekend.


Brigitte Jerkel
(Foto: JJ Media)

Lørdag morgen klokken 9.05 hoppede Brigitte i bilen, og kørte ud til træningen. Det blev til 10 rigtig fine omgange, men pludselig gik den sorte og gule Peugeot 207 med nummer 4 på siden i stå.

Med det samme gik teamets mekaniker Sebastian Lindhardt Gulmark i gang med at fejlsøge på bilen. Hurtigt blev det konstateret at der ikke var noget strøm på bilen, så der blev fejlsøgt i det elektriske system, mens der blev ladet strøm på batteriet igen.

Der blev ikke fundet nogen fejl, så der var ikke så meget andet end at køre ud til kvalifikationen og se hvordan det ville gå.

Brigitte valgte at køre ud bag sønnen Kenneth Jerkel for så sammen at få kørt nogle rigtig gode omgangstider, og få noget fart i bilen. Tiderne blev markant forbedret i forhold til træningen – indtil strømmen desværre var brugt op igen på bilen.


Brigitte Jerkel
(Foto: JJ Media)

Men tiden var rigtig konkurrencedygtig, og den hurtigste som Brigitte endnu havde kørt i en kvalifikation på FDM Jyllandsringen.

Derfor måtte mekaniker Sebastian på den igen, hvor batteriet blev udskiftet forud for søndagens heat, da alt tydede på at det var den der ikke kunne holde strøm.

Det blev til en udmærket start, og omgangstiderne var endnu bedre end kvalifikationstiden – indtil 7. omgang hvor bilen igen måtte parkeres i græsrabatten.


Kenneth Jerkel
(Foto: JJ Media)

Da teamet ikke havde nogen ekstra generator på lager, var der ikke andet at gøre end at lade batteriet helt op, og derefter krydse fingre for at det kunne holde hele vejen til mål, selvom chancerne ikke var alt for gode.

Det blev til en fin start, hvorefter jagten gik ind på en bedre placering end udgangspunktet. Og endelig lykkedes det at se målflaget, hvilket var en rigtig fin afslutning på weekend.

Men der er ingen tvivl om, at bilen skal have et ekstra tjek inden finaleløbet køres på Padborg Park om halvanden uge.


Brigitte Jerkel
(Foto: JJ Media)

Inden da er sønnen Kenneth Jerkel i kamp i Tyskland, hvor han skal forsvare mesterskabsføringen i DEC – inden at finaleløbet også skal køres på Padborg Park samme weekend som Brigitte Klintskov Jerkel er til start i Yokohama 1600 Challenge.

Jerkel Racing

JJ Media


Læs mere om:
  • Brigitte Klintskov Jerkel
  • Kenneth Jerkel
  • Jyllandsringen
  • 25/09/16 - Jyllandsringen - 1600 Challenge
  •