Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

SportsCar Championship

Michael Christensen tilbage i USA

SportsCar
Championship 

29/09/16 

Missionen er krystalklar for alle i teamet hos Porsche North America, når finalen i det amerikanske IMSA-mesterskab afvikles på Road Atlanta lørdag aften, dansk tid i den kommende weekend.
 

Afslutningen på året er det fashionable Petit Le Mans, og her skal teamets to hvide Porsche 911 RSR-racerbiler score tilstrækkelig med point til, at Porsche kan vinde den prestigefyldte North American Endurance Cup, hvor det tyske sportsvognsmærke inden løbet ligger á point med Jan Magnussen og Chevrolet.


(Foto: Porsche PR)

For Michael Christensen er der tale om et varm gensyn. I 2014 debuterede danskeren som fabrikskører for Porsche netop i den amerikanske IMSA-sportsvognsserie. Og til Petit Le Mans skal Michael Christensen køre i Porsche med startnummer 912. Bilens to faste piloter, Earl Bamber fra New Zealand og Frédéric Makowiecki fra Frankrig, vandt det seneste løb i IMSA-serien på COTA-banen i Texas.

”Jeg ser frem til igen at køre race i USA. Petit Le Mans er altid meget spektakulær. Det er sæsonens sidste løb, og derfor er alle ekstra opsatte på at slutte året godt af. Og så er der vejret, som altid har en overraskelse til os. Alt i alt, er der tale om et meget intenst racerløb på en fantastisk racerbane,” fortæller Michael Christensen, der også forventer masser af trafikale udfordringer i løbets 10 timers varighed.


(Foto: Porsche PR)

”Der er over 50 biler til start, og banen er kun 4 kilometer lang, så det gælder helt basalt om at holde sig ude af problemer i løbet første ni timer, og så derefter trykke speederen gennem bunden af bilen den sidste time,” lyder det videre.

For Porsche North America markerer Petit Le Mans ikke kun afslutningen på en spændende racersæson. Finalen i IMSA SportsCar Championship er også enden på en æra, da det er det sidste løb i USA for den ikoniske Porsche 911 RSR-racer i dens nuværende konfiguration. Porsche har en arvtager på vej, som forventes at få debut i januar 2017, når sæsonen begynder med 24-timers løbet på Daytona.

”Jeg glæder mig helt vildt til Petit Le Mans. 120.000 tilskuere skaber en fantastisk atmosfære, og alle i teamet ved, hvad der er spil. Vi skal score flere point end de andre så Porsche vinder langdistancemesterskabet,” slutter Michael Christensen.

Michaelkchristensen.com


Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Road Atlanta
  • 01/10/16 - Road Atlanta - SportsCar Championship
  •      ASETEK SIMSPORTS