Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

FDM sport

Kamp til stregen

FDM sport 
29/09/16 

Max Klinkby-Silver lod ingen i tvivl om, hvem der er mesteren i FDM Sport klassen, da han sluttede sæsonen af med en første- og en andenplads på FDM Jyllandsringen. Den nye mester har haft en forrygende sæson.
Han har vundet halvdelen af de kørte løb, har toppet mesterskabstabellen fra først til sidst og sikrede sig mesterskabet allerede i næstsidste afdeling.
 

Derfor var det meget passende, at hans team, AD-Racing Flexlease, til finaleløbet havde ændret hans navn på raceren til Max Klinkby-Gold. Og det stoppede ikke her. Teamet har som tak også lovet ham en test i en af deres DTC racere, og han har desuden vundet en testkørsel i KEO Racings LMP3 racer..


Max Klinkby-Silver blev den første mester i FDM Sport
(Foto: Ib Trebbien)

Men bag den nye mester var intet afgjort inden de to finaleløb på banen ved Resenbro, og der var spænding til det sidste om fordelingen af de øvrige medaljer. Christian Lundgaard gav mesteren kamp til stregen i begge løb og sikrede sig sejren i det sidste. Men da han først kom ind i klassen midtvejs i sæsonen, var han han ikke med i kampen om sølv og bronze, der i stedet stod mellem Mikkel Cahnbley Henriksen, Niklas Voetmann, Andreas Jochimsen, Christian Sørensen og Nicolaj Kandborg.

Her blev Niklas Voetmann, der inden finalen lå på en samlet tredjeplads, den store taber, da han parkerede sin racer i ”sandkassen” allerede i dagens første løb og ikke formåede, at køre det tabte ind i andet løb.

En femteplads var nok til at sikre Mikkel Cahnbley Henriksen sølvmedaljen, mens to tredjepladsen var nok til at Nicolaj Kandborg avancerede til samme placering i den samlede stilling.

Finaleløbene bød også på et par klassedebutanter, blandt andre 14-årige Noah Watt, søn af den tidligere DTC mester Jason Watt, der forbavsende hurtigt fandt sig til rette i raceren. Han kvalificerede sig som nummer 13, kørte sig frem til 10. pladsen i første løb og avancerede til 6. pladsen i det afsluttende løb.

En lovende afslutning på en forrygende første sæson for FDM Sport.

FDM Sport

Ib Trebbien


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 25/09/16 - Jyllandsringen - FDM sport
  •