Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Audi Sport TT Cup

“Mixed Emotions” for både Nicklas Nielsen og Patrick Egsgaard

Audi Sport TT Cup 
29/09/16 

Der var virkelig blandede følelser involveret hos både Nicklas Nielsen og Patrick Egsgaard efter andensidste løbsweekend i denne sæson var afviklet på Hungaroring.
Audi Sport TT Cuppen var med DTM feltet på Hungoraring for første gang.
 


(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

I løbet lørdag eftermiddag startede Nicklas Nielsen fra tredjepladsen og Patrick Egsgaard fra niendepladsen. Mens Nicklas Nielsen fik en rimelig start og kunne bevare sin tredjeplads, så måtte Patrick Egsgaard derimod kæmpe for sin placering. Det lykkedes dog efter en heftig kamp med Christoph Hofbauer at komme på ottende pladsen, men allerede godt en omgang senere måtte han afgive sin placering igen. På syvende omgang endte han i en kollision med gæstekøreren Chaz Davies. Begge kørere havnede i barrieren og løbet var slut for de to kombatanter. Kollisionen forårsagede også at der kom SC på banen, og det var først ved tredjesidste omgang at løbet igen blev givet frit.


Nicklas Nielsen
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Mens Patrick Egsgaard i lørdagens løb ingen points fik, sikrede Nicklas Nielsen sig via sin tredjeplads 18 gode points til den samlede stilling.

Det 12. løb for klassen i sæsonen blev kørt søndag formiddag. Her startede Nicklas Nielsen fra femtepladsen og Patrick Egsgaard fra syvendepladsen. Nicklas Nielsen fik en elendig start og mistede 2 placeringer. Noget tilsvarende skete for Patrick Egsgaard hvis bil var blevet repareret henover natten.


Patrick Egsgaard
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Nicklas Nielsen forblev på sin syvendeplads løbet ud og kunne faktisk tage den med ro i forhold til en evt. trussel bagfra. Afstanden var for stor. Patrick Egsgaard blev hurtigt igen involveret i noget uro med en af gæstekørerne og kom ikke videre.

Efter de 13 omgange måtte Nicklas Nielsen stille sig tilfreds med sin syvendeplads. Patrick Egsgaard sluttede løbet på tiendepladsen, men får pointene fra niendepladsen da gæstekørere ikke tildeles points.

I den samlede stilling i Audi Sport TT Cuppen har Nicklas Nielsen nu 196 points på en samlet fjerdeplads. I Junior Cuppen er han kun et point efter den førende Sheldon van der Linde. Blot 2 points forspring i de to løb i sidste runde vil sikre Nicklas Nielsen trofæet som vinder af Junior Cuppen.

Patrick Egsgaard er med 81 points nede på en samlet tolvte plads.

De to kørere sagde efter løbene på Hungaroring blandt andet:


Nicklas Nielsen
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Nicklas Nielsen:
"Jeg er meget tilfreds med min podieplads i lørdags. Lige i starten troede jeg ikke at jeg kunne komme dertil. Men jeg kunne hurtigt angribe de to og komme forbi. Midt i løbet fik jeg problemer med bilens bagende, men det lykkedes for mig at beholde tredjepladsen. I søndagens løb fik jeg langt fra nogen optimal start og tabte to placeringer. Men da det er svært at overhale på Hungaroring, måtte jeg stille mig tilfreds med syvendepladsen. Nu er fokus rettet mod sæsonfinalen. Her vil jeg prøve at komme yderligere et par placeringer frem og ikke mindst vinde Junior Cuppen."


Patrick Egsgaard
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Patrick Egsgaard:
"Hungaroring er en meget krævende bane, der forlanger ret meget af os kørere. I den frie træning havde jeg en god speed i bilen. I lørdagens løb startede jeg fra niendepladsen, men stødte senere sammen men en gæstekører, og så var løbet slut for mig. Heller ikke søndag forløb særlig optimal. Problemer med motoren satte en dæmper på farten. Så jeg startede fra syvendepladsen og sluttede på tiendepladsen. Jeg vil nu forberede mig i en simulator på sæsonafslutningen på Hockenheim, hvor målet er at komme i top 5. Der burde en optimal fart for os, gøre udslaget."

Om godt 2 uger - fra d. 14. oktober til d. 16. oktober - køres de sidste sessioner i denne sæson i Audi Sport TT Cuppen.

Natascha Theisen
Media Office Theisen

Læs mere om:
  • Nicklas Nielsen
  • Patrick Egsgaard
  • Hungaroring
  • 25/09/16 - Hungaroring - Audi Sport TT Cup
  •