Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

FDM sport

Tak for finaleløbet og 2016

FDM sport 
29/09/16 

Så er det sidste løb kørt, den sidste overhaling er lavet, det sidste sammenstød klaret samt de sidste podieceremonier klaret - 2016 sæsonen er slut for FDM sport. Men hold nu op en sæson det har været.
 

Denne debutsæson for klassen FDMsport har budt på det hele, fra de kedelige historier internet i teams, hvor nogle har måtte smide kørere ud, til de overvejende fantastiske historier og et endnu mere fantastisk sammenhold - kørerne og teamene i mellem. FDM sport har absolut overrasket de fleste seere og publikummer, for underholdende har den været og langt mere en de hurtigere klasser. En klasse med et kæmpe aldersspænd fra Marcus Mose der ikke kunne køre de første løb, da han ikke var fyldt 14år og til Allan Kronow, der kunne være de flestekørers bedstefar, med sine 60 år, hvor af de 52 af dem, har været brugt på motorsport.


(Foto: Wellendorf Photo)

Det hele startede ret komisk i åbningsløbet, hvor det i lang tid så ud til at blive en lidt fjollet serie. Det regnede, der var mange nerver på hos alle de unge kørere og dette resulterede i et utal af ufrivillige 'dougnuts', afkørsler og er have af 'Safety Car' omgange - IKKE den bedste start eller reklame for en klasse, Jesper Carlsen fra FDM motorsport, ellers virkelig havde promoveret som en af de bedste og mest interessante klasser i dansk motorsport.


(Foto: Wellendorf Photo)

Dette blev dog gjort til skamme, ved samtlige af de resterende løb, hvor man må, sige at Jesper Carlsen fik ret. FDM sport viste sig at blive en af de mest nervepirrende klasser, med utroligt mange lækre overhalinger, mange tætte heats med et utal af fører skift i top 5. Da FDM sport kørte på Ring Djursland, første gang, fik vi alle at se hvilken fantastisk klasse FDM sport virkelig er og hvor helt eminente de unge kørere er til deres sport, ydermere kører de fair stort set hele sæsonen igennem - FLOT.

Weekenden d.24. - 25. september var finale weekend og vejret meldte sol-sol-sol, hvilket klart gøre det langt mere underholdende at se ræs. Og igen - underholdende blev det. Et hav af flotte overhalinger og samt et utal af førerskift i front var igen temaet for weekendens finaleræs på Jyllandsringen. I front var det tre herre der stjal billedet.

I 1. heat hed stillingen:
1-Max Klingby-Silver
2-Christian Lundgaard
3-Nikolaj Kandborg

I 2. heat var stillingen:
1-Christian Lundgaard
2-Max KLingby-Silver
3-Nikolaj Kandborg

Dermed har Max KLingby-Silver vundet seks af 12 løb og har vundet samtlige pole positions der har været. Men allerede inden finaleløbet var den samlede vinder for hele sæsonen 2016 i FDM sport fundet, nemlig Max Klingby-Silver der tog den største pokal med hjem.


(Foto: Wellendorf Photo)

Stort tillykke til Max Klingby-Silver for sejren og en STOR tak skal lyde til alle kørerne, teams, Jesper Carlsen og alle de fantastiske FDM mekanikkere der har knoklet til alle løbene og mellem alle løbene.

TAK for 2016

FDM Sport


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 25/09/16 - Jyllandsringen - FDM sport
  •