Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

1600 Challenge

Sæsonmålet meget tæt på at være opfyldt

1600 Challenge 
29/09/16 

Sæsonmålet er meget tæt på at være opfyldt for MF-Racing.
Mads Hedegaard Frederiksen og resten af teamet fra Skødstrup ligger rigtig lunt i svinget til at tage titlen som årets DIF Danmarksmester, men de tør ikke endnu hæve armene, før den sidste afdeling er kørt om små 2 uger.
 

Foregående weekend blev den 6. afdeling af Yokohama 1600 Challenge kørt på FDM Jyllandsringen. Inden weekenden var der et godt polster ned til 2. pladsen i mesterskabet, så målet for weekenden var som minimum at holde afstanden, og forhåbentlig også udbygge en lille smule mere.


(Foto: JJ Media)

Træningen startede lørdag morgen, og her var Mads ikke sen til at vise, at de 70kg succesballast ikke gjorde den store forskel på den grå og orange Suzuki Swift Sport med nummer 44 i ruden. Den næsthurtigste mand af alle måtte siges at være en udmærket start på weekenden.

Til kvalifikationen lørdag eftermiddag blev der derfor kun justeret minimalt på bilens opsætning, hvorefter at kampen mod uret gik i gang. Med en hurtig omgang allede på 2. omgang, blandede han sig hurtigt i toppen af tabellen. Efter et par omgange til at køle dækkene, blev der presset på igen, inden at der kom safety car på banen til at ryde en konkurrent. Det brød rytmen lidt, plus at det tog muligheden for at forbedre tiderne i de par minutter at det varede. I stedet valgte han at dykke i pit, inden at jagten gik ind igen. Her blev tiderne forbedret med næsten et halvt sekund, og det rakte til 3. startposition til søndagens første løb.


(Foto: JJ Media)

Søndagens første heat blev forholdvist roligt for Mads Hedegaard Frederiksen. Han kom godt fra land, og holdt placeringen ned mod sving 1 – ja faktisk hele vejen igennem heatet. Det gjalt bare om at få sikre point på kontoen, for at nærme sig DM titlen endnu mere.

3. pladsen resulterede i 6. startposition til heat 2. Der var rigtig mange positionsskift rundt om ørene på Mads, men det lykkedes ham at holde hovedet koldt, og forsvarede 6. pladsen. Herefter gik jagten ind på konkurrenterne. Først fik han erobret 4. pladsen, men han havde mod på endnu mere. Med nogle helt fantastiske dueller lykkedes det at kæmpe sig forbi konkurrenterne en efter en.


(Foto: JJ Media)

4 omgange før målflaget faldt, satte han den afgørende overhaling ind, hvorefter konkurrenterne blot så bagkofangeren af den grå og orange Swift.

En rigtig flot bedrift, hvor der vel og mærke var 70kg succesballast med i bilen.

Weekendens pointhøst gør at teamet nu er snublende tæt på at kunne kalde sig mestre. Men de vil gerne selv krydse målstregen i heat 2 om små 2 uger på Padborg Park, inden at de forhåbentlig kan strække armene i vejret.


(Foto: JJ Media)

Så kom gerne til Padborg Park den 8.-9. oktober, og vær med til at heppe Mads Hedegaard Frederiksen og MF-Racing over målstregen i sæsonens 2 sidste heats.

MF-RACING

JJ Media


Læs mere om:
  • Mads Hedegaard Frederiksen
  • Jyllandsringen
  • 25/09/16 - Jyllandsringen - 1600 Challenge
  •