Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

SportsCar Championship

Christina Nielsen tæt på historisk bedrift

SportsCar
Championship 

28/09/16 

Christina Nielsen kan på lørdag skrive international motorsportshistorie. Her deltager hun i sæsonfinalen af det amerikanske IMSA mesterskab, der afsluttes med nyklassikeren 10 timers løbet Petit Le Mans på Road Atlanta. Christina Nielsen og holdkammerat Alessandro Balzan, der kører for Scuderia Corsa, fører GTD mesterskabet så stort, at det blot kræver, at Christina opfylder minimumskravet om tre timers køretid bag rattet af deres Ferrari 488 GT3, for at hun scorer nok point til at mesterskabet er i hus.
 

Dermed kan hun skrive international motorsportshistorie ved at blive den første kvinde, der vinder et stort internationalt sportsvognsmesterskab.

Sidste år havde Christina også mulighed for at skrive historie, da hun før løbet førte mesterskabet med et enkelt point, men løbet blev afbrudt grundet voldsom regn efter kun otte timers kørsel og her rakte Christinas placering ikke til at vinde mesterskabet. I år er føringen i GTD klassen dog på 32 point ned til nærmeste konkurrent og selvom GTD klassen er den største ved Petit Le Mans med 15 biler til start, vil de ved at fuldføre den minimale køretid score nok point til at vinde mesterskabet. Det gælder naturligvis også for Balzan, at han skal opfylde den minimale køretid for, at han scorer point nok til at blive mester. Amerikanske Jeff Segal slutter sig – som ved de øvrige langdistanceløb – til Nielsen og Balzan på Road Atlanta.


Christina Nielsens Ferrari foran mesterskabsrivalen Dodge Viper
(Foto: Jan Kaiser)

De nærmeste konkurrenter til mesterskabstitlen er Bleekemolen og Keating i Dodge Viper #33, der er 32 point efter og dermed skal slutte på første- eller andenpladsen for at vinde i det tilfælde, at Nielsen og Balzan er udsat for uheld og ikke fuldfører den minimale køretid. En sejr giver 36 point, en andenplads giver 33 point. På tredjepladsen følger to gamle Jan Magnussen holdkammerater, Davis og Liddell i Audi R8 LMS #6 der er 34 point efter og på fjerdepladsen i mesterskabet er Sellers og Snow i Lamborghini Huracan GT3 #48, 35 point efter.

Christina startede sin racerkarriere i en sen alder. Først som 13-årig begyndte hun at køre gokart, hvilket er omkring 10 år senere end de fleste andre racerkørere. Men Christina har udviklet sig hurtigt og efter en kort periode i formelbiler begyndte hun at vise talent i sportsvogne. Hun har således vundet sejre i Porsche Cup i både Tyskland og Mellemøsten, hun har vundet løb i Pirelli World Challenge og i 2013 vandt hun b-mesterskabet i ADAC GT, hvor hun blandt andet var holdkammerat med afdøde Allan Simonsen. Sidste år blev det til fem podieplaceringer og en andenplads i IMSA mesterskabet, men i år er det blevet forbedret og hun er inden finalen sluttet på podiet seks gange, heraf to sejre. I år blev hun desuden den første danske kvinde, der deltog ved 24 timers løbet på Le Mans, da hun stillede til start for danske Formula Racing.


Christina Nielsen vandt den første af årets to sejre på Sebring i marts.
(Foto: Jan Kaiser)

Vinder Christina Nielsen mesterskabet, vil hun være den tredje dansker, der vinder et IMSA mesterskab. Tom Kristensen har tidligere vundet overall og Jan Magnussen har vundet mesterskabet i den klasse, der nu hedder GTLM.

”Petit Le Mans er helt klart årets højdepunkt, men det er også det løb, jeg er mest nervøs for” fortæller en ærlig Christina Nielsen. ”Jeg ved fra sidste år, hvor nervøs jeg var, da vi også kunne vinde mesterskabet. Men i år kommer vi med en meget større føring, så jeg er lidt mere rolig. Jeg ved, at vi bare skal bringe bilen igennem, men samtidig vil man også gerne gøre et godt indtryk. Min far (tidligere Le Mans kører Lars Erik Nielsen – red.) har altid sagt, at man ikke er bedre end ens sidste løb. Men Road Atlanta er min favoritbane, så jeg glæder mig. Det var her jeg kørte mit første løb i USA. Den skræmte mig virkelig første gang, men nu elsker jeg den. Samtidig har vores team vist sig stærke i de lange løb, så jeg tror vi bliver stærke”.

Jan Magnussen og Michael Christensen stiller også til start ved Petit Le Mans, begge i GTLM klassen. Jan Magnussen stiller sammen med Garcia og Rockenfeller til start for Corvette Racing i deres Corvette C7.R #3 og Michael Christensen slutter sig til Bamber og Makowiecki i Porsche 911 RSR #912.

Løbet starter lørdag kl. 17.10 dansk tid og kan følges live på imsa.tv

Christina Nielsen Press

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Alessandro Balzan
  • Christina Nielsen
  • Road Atlanta
  • 01/10/16 - Road Atlanta - SportsCar Championship
  •      ASETEK SIMSPORTS