Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

CarBuddii SSC fik afgjort mesterskaberne

Special Saloon 
28/09/16 

CarBuddii SSC har haft en meget spændende sæson 2016. Sæsonen 2016 har budt på meget nyt, bl.a. er hele opdelingen af klassen i divisioner blev fornyet, så der i år har været kørt med et reglement baseret på ensartet vægt/effekt forhold i de 4 divisioner. I forhold til racet på banen er der dog ikke sket så meget nyt, det har som sædvanligt været farverigt, larmende, spektakulært og særdeles underholdende at se på. Finaleweekenden på Jyllandsringen var ingen undtagelse.
 

Allerede inden weekenden var det afgjort, at Hans Hartmann Petersen var den nye generelle mester, men det betød ikke, at han hvilede på laurbærrene - tværtimod. I heat 1 betød et sammenstød med en konkurrent, at Hans blev sendt ind over græsset, og desværre endt med at køre lige ind i siden på Per Frosts Ferrari 458. Sammenstødet satte en stopper for begges heat, og meget tydede på at det også var slut for weekenden for dem begge. Hans Hartmann kunne ikke nås i mesterskabet, men er man racerkører, så vil man ud og køre, og knap var bilen tilbage i teltet i Paddocken før Hans gik i gang med at skille den ad, og selvom det så håbløst ud, så lykkedes det at få bilen gjort klar igen. Dermed kunne Hans komme ud og vise at han er en værdig mester for 2016, og det gjorde han ved at vinde begge heat i sin division om søndagen. Stor tillykke til Hans både med det generelle mesterskab og med mesterskabet i Super Touring divisionen.


Hans Hartmann Petersen er årets SSC mester.
(Foto: Keld Dohm)

Værre så det ud for den anden part i kollisionen, Per Frost. Pers Ferrari var for skadet til at det kunne lade sig gøre at få den gjort klar til søndagens løb. Det betød rent faktisk at Per ikke kunne forsvarer sin 3. plads i det samlede mesterskab, en plads der blev overtaget af Michael Klostermann. I Super GT divisionen kunne Per imidlertid ikke røres, og her er han mester nu.


Per Frost bevarede sin føring i Super GT, men måtte vinke farvel til den generelle tredjeplads.
(Foto: Keld Dohm)

Michael Klostermann skulle i weekenden forsøge at indhente Nils Davidsen i GT-B divisionen, og han halede da også ind på ham med tre anden pladser, men ikke nok til at vippe Nils af pinden som mester i GT-B. Til gengæld kom Michael som nævnt op på en tredjeplads i det samlede mesterskab.


Nils Davidsens tager dels titlen i GT-B divisionen, og dels bliver han toer i det samlede mesterskab
(Foto: Keld Dohm)

I GT-B var der i weekenden besøg af den unge Porsche kører Mikkel O. Pedersen, og Mikkel gjorde rent bord, ikke bare i GT-B, men også samlet. Mikkel førte ganske enkelt fra start til mål i alle 3 heats, og kunne således tage hjem med ikke mindre end 79 point. Selvom Mikkel kun har deltaget i åbningsløbet og nu i finalen, så betyder de fine resultater, at han indtager tredjepladsen i GT-B divisionen.

I Extreme divisionen var det før weekenden ventet, at Andreas Kjærgaard ville løbe med titlen, men et knækket baghjulsophæng satte en stopper for hans deltagelse allerede i træningen, og dermed kunne han blot se til på, mens Ulrich Andersen i sin DST racer som eneste deltager i Extreme kunne køre de 79 point hjem og dermed tage titlen som mester i Extreme divisionen.


Ulrich Andersen tager titlen som mester i Extreme divisionen
(Foto: Keld Dohm)

CarBuddii SSC takker af for i år, og ser frem til næste år, hvor der naturligvis igen skal underholdes med vilde og spændende racerbiler.

CarBuddii SSC, www.specialsalooncar.dk
Keld Dohm


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 25/09/16 - Jyllandsringen - Special Saloon
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her