Mathias Poulsen til finaleløb på Jyllandsringen: Det er race og alt kan ske

28/09/16

Nu er der fokus på næste år
Der er i den forgangne weekend blevet afholdt DM i Superbike på FDM Jyllandsringen.
Der var godt og vel 12.000 besøgene i weekend og direkte løb fra om Søndagen på Tv2 Sport.
Mathias Poulsen var godt forberedt til denne weekend. Hans håndled havde fået lidt mere ro og var klar til kamp.

Mathias Poulsen fortæller:

Lørdag skulle der køres 1 kvalifikation og 1 løb. Jeg pressede hårdt på fra start og på 10 omgang, satte jeg den hurtigste tid 1.10,37. Dette resulterede i pole positionen til lørdagens løb. Tiden var også bedre end den eksisterende banerekord men tæller ikke, da den ikke er sat i løbs situation.

Det var Alex Scacht på 2. pladsen og henholdvis Steven og Simon Tirsgaard på 3 og 4 pladsen.

Jeg tog starten i løb 1. Alex kom hurtigt forbi, men jeg lagde mig på lur og fandt ud af, hvor jeg kørte hurtigere end ham. Der blev byttet pladser hele løbet igennem lige til det ternede flag. Alex trak dog det længste strå og kørte først over målstregen med mig lige i hælene. Steven sluttede lige bag mig.

Jeg havde hurtigste tid i løb 1, som også resulterede til pole positionen i Søndagens løb.

Søndagens løb blev endnu mere spændende end løb 1. Jeg havde nu 5,5 points forspring til Simon Tirsgaard på 3 pladsen i det samlede mesterskab.

Jeg tog starten i løb 2 og førte en 4-5 omgange, hvor jeg kæmpede med Steven Tirsgaard. Vi lå og byttede pladser op til flere gange, hvor der endda var kontakt mellem Steven og mig. Men vi blev begge på hjul. Jeg ville vinde årets sidste løb. Jeg havde Steven linet op på sidste omgang, hvor jeg bremsede indenom ham og tog føringen. Jeg pressede alt hvad jeg kunne. Der var kun en halv omgang tilbage, da jeg lavede en forhjuls udskridning der resulterede i et stort styrt. Fuck tænkte jeg og løb over og startede cyklen igen, og det ene styr var knækket. Jeg kom over målstregen som nr 6 i Superbike. Steven vandt løbet og Simon blev toer, Rene prang sluttede på en tredjeplads.

I det samlede mesterskab blev Alex Scacht nr 1, Simon Tirsgaard nr 2, og Steven Tirsgaard vandt med 0,5 point over mig.

Jeg er selvfølgelig lidt skuffet over resultatet, da det ikke var det jeg havde forventet. Men det er race og alt kan ske her. Jeg trak det korteste strå og sidder igen med armen i gips og en brækket tommelfinger.

Jeg er godt tilfreds med min udvikling gennem året, hvor jeg kører stærkere end nogensinde før. Feltet jeg kører mod er også utroligt stærkt, og jeg vil gerne takke alle dem der har hjulpet mig gennem sæsonen, Sponsorer, Mekanikere, Familie og Hjælpere. Uden jer var det ikke muligt for mig at køre race

Jeg går 100 % efter at vinde DM til næste år, hvor jeg virkeligt har taget et stort skridt i år. Jeg har forbedret mig hele året igennem, og jeg sluttede af med at være over 2.0sek hurtigere på Jyllandsringen end nogensinde før.