Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Citroën DS3 Cup

Den nye danmarksmester hedder Jacob Mathiassen

Citroën DS3 Cup 
27/09/16 

Kulminationen på en vellykket sæson udspillede sig søndag på FDM Jyllandsringen, hvor Jacob Mathiassen skulle forsvare førstepladsen i det samlede klassement for Citroën DS3 Cuppen. En velkørende nordjyde cementerede danmarksmesterskabet med fornemme resultater.
 

Omkring 250 indbudte VIP-gæster havde søndag taget turen til FDM Jyllandsringen, for at støtte deres personlige favorit i Citröen DS3 Cuppen, Jacob Mathiassen.
Netop favoritrollen havde Jacob i den samlede stilling selv sørget for, da han havde oparbejdet et forspring på hele 41 points til sin nærmeste forfølger i klassementet.

Da der stadig resterede 50 points at køre om, var der teoretisk set stadig en mulighed for, at mesterskabet ikke ville havne hos den 23-årige hobrogenser.
Spekulationerne skulle dog komme enhver til skamme, da Jacob Mathiassen kørte fra samtlige konkurrenter i dagens første løb.

Selvom Mathiassen i store dele af løbet blev presset bagfra af både Rune Staudt og Jonas Lynge, formåede ingen af de to at passere løbets vinder.
Jonas Lynge måtte, efter et sent forsøg på en overhaling, se sin bil parkeret i sandet uden for banens andet sving.

Danmarksmester inden sidste løb
”Det var en kæmpe forløsning, at jeg sluttede øverst på skamlen efter første løb. Danmarksmesterskabet kom i hus inden sæsonens sidste løb, og det er kulminationen på en perfekt sæson” siger Jacob Mathiassen

I dagens andet løb havde Mathiassens team ændret på dæktrykket, da det var vanskeligt for køreren at få ordentlig varme i dækkene i det forgående løb.
Jacob Mathiassen skulle starte på en sjetteplads, men kørte komfortabelt en andenplads hjem.

Den eneste konkurrent der kunne køre stærkere end den nyligt kårne danmarksmester, var Mathiassens egen teamkammerat, den 16-årige nordmand, Marcus Påverud.
Marcus Påverud kunne dermed indkassere det norske mesterskab, og derfor kunne deres fællesteam, Insight Racing, bryste sig af hele to mesterskaber.

Takker for opbakningen
Det var en tydeligt berørt Jacob Mathiassen, der sammen med teamchefen Martin Jensen, takkede sponsorer, familie og venner i VIP-teltet efter præmieoverrækkelsen.
Efter et champagnebrusebad og kransekage var det tid til at modtage lykønskninger af de fremmødte gæster.

”Det her er simpelthen så kæmpestort. Det betyder alverden at kunne høste frugten af benhårdt, dedikeret arbejde, her på FDM Jyllandsringen i dag. Jeg er overvældet over det store fremmøde, og jeg er helt bevidst om, at danmarksmesterskabet ikke var kommet i hus, hvis ikke det var for den massive opbakning” storsmiler Jacob Mathiassen.

Med danmarksmesterskabstitlen har den lynhurtige nordjyde dog ikke afsluttet sin sæson endnu, da han allerede i næste weekend drager til England, for at køre næste afdeling af Britcar Endurance-serien. Jacob Mathiassen fører serien i det samlede klassement, og han håber på, at kunne supplere den nyerhvervede titel som danmarksmester med endnu en mesterskabstitel, når sæsonen når sin afslutning.

Lasse Bjerrum Pedersen


Læs mere om:
  • Jacob Mathiassen
  • Jyllandsringen
  • 25/09/16 - Jyllandsringen - Citroën DS3 Cup
  •      ASETEK SIMSPORTS