Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

John Frederiksen dropper finalen i DM-rally 2016

DM Rally 
26/09/16 

Udgik med gearkasseproblem i semifinalen, men arbejder på stærkt comeback i 2017
På sin vis kørte det som smurt i olie for John Frederiksen, Herlufmagle, og Thomas Holm Hansen, Hyllinge, ved starten på årets næstsidste DM-rally i Roskilde, men det endte i utide, da de så at sige ”gled“ ud af løbet i olie.
 


(Foto: Morten Dam - Specialpress)

- Vi kørte med en ny olietype i gearkassen og fik problemer med gearskiftet. Efter den tredie hastighedsprøve var det så slemt, at vi besluttede at stoppe. Forbistret ærgerligt, for motoren spandt perfekt og vi var i den grad opsatte på at køre et godt løb, som passede fint til vores bil, forklarede John Frederiksen efter Team Hyllinge Racings uventede sortie i Rally Roskilde.

- Med de motoromdrejninger, vi kørte med, kunne et mislykket gearskifte let medføre et totalt og meget kostbart motorhavari. Det var for risikabelt, så vi valgte at stoppe, tilføjede Thomas Holm Hansen.


(Foto: Morten Dam - Specialpress)

- Sådan er det i motorsport. Der udvikles hele tiden. Sommetider vinder man, andre gange taber man, og i denne runde tabte vi, tilføjede John Frederiksen.

Dermed forsvandt også teamets chance for at slutte i klassementets Top-5, så John Frederiksen og Thomas Holm Hansen dropper DM-finalen - Rally Danmark i Ans.

- Vi vil dog være klar til start igen om 14 dage i den sidste runde af Yokohamamesterskabet Øst i Nykøbing F og til finalen i Kolding i begyndelsen af november. De to rallysprint skal bruges til at teste og optimere bilen, og forhåbentligt nå et bedre resultat i næste års DM-turnering, fastslår John Frederiksen.


(Foto: Morten Dam - Specialpress)

Efter Rally Roskilde pillede teamet gearkassen af bilen og fandt en skæv skiftegaffel. Om olien eller skiftegaflen var årsag til problemet er endnu uvist, men begge muligheder analyseres og undersøges nu nærmere hos dels leverandøren af gearkasseolien og dels hos leverandøren af den hollandsk byggede gearkasse i teamets yderst potente BMW M3 Compact.

Team Hyllinge Racing


Læs mere om:
  • Ans
  • 22/10/16 - Ans - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: