Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Kasper H. Jensen vandt årets DTC-mesterskab

DTC 
25/09/16 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipTeam Flexlease gjorde rent bord med teammesterskab og U21-mesterskab
Årets MASCOT Danish Thundersport Championship endte søndag eftermiddag med den helt store triumf for Team Flexlease, hvis to kørere gjorde rent bord ved Yokohama DM-Finalen på FDM Jyllandsringen. Kasper H. Jensen, Hinnerup, og Frederik Schandorff, Rønde, sluttede finalen af med en 1-2-sejr, titler til begge kørere og et teammesterskab til Team Flexlease.
 

Kasper H. Jensen, som sidste år blev Rookie-mester, kunne i år tage den helt store titel, hvor han allerede efter det andet af søndagens tre løb havde et forspring, som ingen af de tre andre titelkandidater kunne indhente. Østjyden havde valgt en taktisk klog start på løbsdagen, hvor han i de to første kvalifikationsheat undgik buler og situationer, der kunne bringe hans mesterskabsføring i fare, og med en anden- og en tredjeplads var titlen i hus.


Fra pole position skød Kasper H. Jensen (6) i front for finalen på FDM Jyllandsringen
(Foto: Henning Smed)

I finalen satte han derefter trumf på ved at fra pole position at føre samtlige omgange og dermed vinde sæsonens fjerde finalesejr. I starten var hans nærmeste forfølgere den nye norske mester Marius Nakken, Norge, og Jan Magnussen, Roskilde, men da disse to kolliderede og snurrede, kunne teamkammeraten Frederik Schandorff avancere til andenpladsen – en andenplads, der ikke blot gav ham den samlede sejr i U21-mesterskabet, men også var medvirkende til, at Team Flexlease i blot sin anden sæson kan kalde sig teammestre.

Michael Markussen, Kolding, var den anden kandidat, som længst holdt liv i sin mesterskabsmuligheder, men da andet kvalifikationsheat var kørt, stod det klart, at han ikke kunne vinde titlen. Men han havde stadig den sammenlagte andenplads at kæmpe om i finalen, og her var det lige ved at gå galt.

Da der var fire omgange igen, indtog han fjerdepladsen og alt virkede i sin skønneste orden, men så begyndte der at komme røg fra bilens bagende. En efter en strøg konkurrenterne forbi, og da der var en halv omgang tilbage af finalen, måtte Michael Markussen parkere bilen og skuffet stige ud. Men han havde lige akkurat sikret sig point nok til at tage andenpladsen.

Søndag to indledende kvalifikationsheat blev vundet af Jan Magnussen og det nye navn Lasse L. Sørensen, Svenstrup, mens Michelle Gatting, Hørsholm, og Henrik Ziegler, Singapore, efter finalen blev kåret som vinder af henholdsvis Rookie-mesterskabet og MASCOT Cuppen.

MASCOT DTC
FDM-DTC Motorsport A/S

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Kasper H. Jensen
  • Jyllandsringen
  • 25/09/16 - Jyllandsringen - DTC
  •