Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Citroën DS3 Cup

Jacob Mathiassen sikrer sig mesterskabet

Citroën DS3 Cup 
25/09/16 

Med 41 points forspring skulle Jacob Mathiassen sikre sig minimum en ottendeplads og ti point for at kunne kalde sig 2016-mester i Citroën DS3 Cup. Det lod den hurtige nordjyde sig dog ikke nøjes med, for med sejr i DM-finalens 1. heat lukkede han den sidste mulighed for hans forfølgere. Til gengæld er alt åbent på podiets to øvrige pladser.
 

Fra pole fik Rune Staudt ellers godt fat. En fin start gav ham en god vej ind i første sving, mens Jonas Lynge fra andenpladsen gjorde sit til at holde fast. Det lykkedes dog ikke helt, for kort efter fandt Jacob Mathiassen en vej forbi. Længere nede i rækkerne var starten en mere rodet omgang, der blandt andet kostede en snurretur for Jørgen Worthmann - langt fra det, han håbede på i kampen om podiepladserne. Sekunder senere blev heatet afbrudt, da Louise Frost kørte af i Hesteskoen.

Genstarten på omgang 3 tog Staudt sig af, men ude på Jyllandsringens nye baneafsnit kunne han ikke længere holde Mathiassen tilbage, og Staudt måtte se sig overhalet. Det åbnede for et par andre gode kampe, for om heatets fjerdeplads tog kampen for alvor fart. Her lå Karin Elise Fossen firer med bare to minutter igen, men kom under pres fra blandt andre Andreas Nesset og Emrik Smedberg. Nesset slog hul til Smedberg og kæmpede hårdt mod Karin Fossen, som efter et par omganges hårde kampe måtte give efter for Andreas Nessets pres.

Samtidigt tog Jonas Lynge andenpladsen fra Rune Staudt med en flot indbremsning efter publikumslangsiden. Faktisk havde Lynge så god fart i bilen mod løbets slutning, at han også gjorde et meget ambitiøst forsøg på at tage føringen fra Mathiassen. For enden af langsiden gik Lynge på ydersiden, men det hele endte i stedet i sandet.

I mål tog Mathiassen sit mesterskab hjem med sæsonens syvende løbssejr foran Rune Staudt og Andreas Nesset. Det vender op og ned på kampen om podiet, for Marcus Påverud og Jørgen Worthmann kom aldrig helt frem, og Nesset gik forbi dem begge. Worthmanns løb endte i en snurretur efter et sammenstød i starten, men sønderjyden hev en hårdt tilkæmpet syvendeplads hjem. Påverud blev sekser, og starter forrest i dagens 2. heat, der køres 14.15.

Der er fortsat alt at kæmpe om i forhold til de samlede 2. og 3. pladser i årets mesterskab - der er kun fem point mellem nummer 2 og nummer 5.

Jacob Mathiassen, vinder:
- Det er en supergod fornemmelse at stå her. Vi var ikke tilfredse efter kvalifikationen, men jeg er glad for, at jeg fik kørt mig op, så jeg kunne tage titlen med en sejr.

Rune Staudt, P2:
- Sikke et løb. Jeg havde et par gode dueller, men tror, jeg var lidt for længe om at spotte, hvor jeg var hurtigere end Jacob Mathiassen - det kostede lidt for mig.

Marcus Påverud, P6:
- Det var meget kaotisk derude, og der var mange små påkørsler, men sådan er det jo i et tæt løb. Jeg har pole i det sidste heat, så nu vil jeg bare gerne vinde. Målet er også at holde Andreas Nesset bag mig, så jeg kan tage det norske mesterskab.

Insight Racing DK


Læs mere om:
  • Jacob Mathiassen
  • Jyllandsringen
  • 25/09/16 - Jyllandsringen - Citroën DS3 Cup
  •