Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Danish Thundersport Championship

De unge løvers ræs

DTC 
24/09/16 

DTC - Danish Thundersport Championship - U-21 mesterskabet er brændende varmt
Frederik Schandorff ligger bare 6 point efter i U-21 mesterskabet. Det er helt åbent. Schandorff har ført mesterskabet det meste af sæsonen, kun forstyrret af bybanernes ubarmhjertighed og sort uheld. Dette har åbnet muligheden for Martin V. Jensen til at snuppe føringen. Med sublim kørsel i weekenden i Rudskogen, Norge for to uger siden satte Schandorff dog tingene mere på plads, endda selvom de to kombattanter havde lidt nærkontakt. Denne betød et ødelagt hjul på Schandorff’s racer, og han måtte i pit efter et nyt og måtte starte sidst i 2. heat.
 

Schandorff var feltets klart mest overhalende kører i Norge. Det var tydeligt i tidskørslen, at han var hæmmet af manglende deltagelse i træningerne og dermed kendskab til banen. Alligevel formåede den 19-årige at kvalificere sig rimeligt efter omstændighederne. I alle 3 heat gennemførte han en stribe flotte overhalinger med velovervejet og stærk kørsel.


Schandorff er klar til kampen om U-21 pokalen

Schandorff, der efter sommerferien startede på sit ingeniørstudie i Århus, er stålsat på at tage U-21 mesterskabet: ”Jeg er fokuseret og tændt; der er så mange faktorer op til sidste løbsweekend. Teamet og jeg skal have flest mulig points med os for at nå den målsætning der blev sat før sæsonen, og som vi sammen valgte at øge forventningerne til midt i sæsonen. Vi ved alle at det kan vi godt gennemføre, det kræver blot vores optimale fokus og en weekend uden fejl. Gennem sæsonen har vi lært ekstremt meget, haft heldet imod os, oplevet lidt dumme situationer og mest af alt snuppet stærke placeringer og point på skift hver eneste weekend. Nu afslutter vi sæsonen i weekenden, og vi er sultne efter flere sejre.”

Tidligere i sæsonen satte du dig selv under pres ved at udtale på tv at nu tog du din første heatsejr, og at du er feltets bedste starter – virker det for dig at sætte dig selv under pres?

”Jeg syntes jeg har bevist at jeg er en rigtig god starter, og det med heatsejren havde vi snakket en del om i mit personlige team omkring mig – vi havde alle en klar følelse af at nu kom den, og så lavede jeg lidt sjov med det på tv. Vi kører ræs, jeg vil gerne være så professionel som muligt, og nogle gange er det vigtigt at have det sjovt med det. I Norge sang et par af mine mekanikere for eksempel titelsangen fra Indiana Jones på vej til pitten inden 3. heat. De knokler alle sammen så hårdt - det gør vi alle - så når der er en lille mulighed for et smil og det ikke går ud over professionalismen, så må vi også tage den.”

Har du udset en plads til U-21 pokalen derhjemme?

”Nej, den er jo ikke vundet, i hvert fald ikke endnu. Vi har ikke for vane at fejre en sejr før den rent faktisk er i hus, så det er slet ikke noget jeg har tænkt på – mit fokus er på at træne, kvalificere mig godt og køre 3 super heats. Jeg har mine bedste resultater gennem sæsonen fra Jyllandsringen, og der er kommet rigtig god fart i bilen. Man kunne se på Rudskogen, at hvis jeg ikke var blevet kørt af i heat 1 havde jeg farten til at udfordre helt i toppen. Der kan ske meget, men hvis jeg leverer mit optimale og teamet gør det samme, så tror jeg på jeg kan tage pokalen med hjem. Nu får vi se!”

Glæder du dig til en pause hen over vinteren?

”Haha, der bliver ingen pause – at køre bilen er næsten den mindste del af en professionel indstilling til at være racerkører. Der skal trænes fysisk og mentalt, der en hel del besøg ved sponsorer og samarbejdspartnere – og så skal kontakterne til udlandet passes.”

Olav Langdahl


Læs mere om:
  • Frederik Schandorff
  • Jyllandsringen
  • 25/09/16 - Jyllandsringen - DTC
  •      ASETEK SIMSPORTS