Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

John Frederiksen klar til et nyt race i DM-toppen

DM Rally 
19/09/16 

Et akut tilfælde af sygdom tvang den tidligere danske rallymester John Frederiksen, Herlufmagle, til at melde afbud til den seneste runde af DM-turneringen, Sydhavsrally på Lolland, men nu er han klar igen og har meldt sig til start den femte og næstsidste DM-runde, Rally Roskilde, som køres lørdag den 24. september.
 

Sammen med co-driver Thomas Holm Hansen, Hyllinge, og resten af Team Hyllinge Racing er John Frederiksen klar til at trampe speederen i bund i den heftige BMW M3 Compact, som efter årets første tre DM-runder havde sikret dem i klassens Top-5.


(Foto: Morten Dam, Specialpressen)

Mangler point fra to løb
Men da alle turneringens seks løb er tællende til mesterskabet, har teamet på grund af fraværet i den foregående DM-runde et underskud i pointregnskabet. I forvejen mangler John Frederiksen og Thomas Holm Hansen point fra den tredje afdeling, fordi de måtte udgå på grund af knækkede tænder på to tandhjul i bilens gearkasse.

Efter udbedring af skaden blev bilen testet i et rallysprint, og de sluttede som nummer to i generalklassementet, hvilket for temet var en positiv oplevelse efter ærgrelsen i DM-rallyet.

Men som John Frederiksen efterfølgende slog fast, var bilen på ny i topform, så resten måtte han og teamet selv klare.

Dét var utvivlsomt også sket, dersom han ikke var blevet tvunget il at bøje sig for et akut sygdomstilfælde i dagene op til starten på det lollandske DM-rally.


John Frederiksen og Thomas Holm Hansen
(Foto: Morten Dam, Specialpressen)

Satser på Top-5 resultat
Men efter den utidige sortie i tredje runde og afbudet til den fjerde ditto, har den manglende pointhøst gjort sig gældende i det samlede regnskab, så John Frederiksen er gledet ned på en syvendeplads, mens den regerende mester, Kenneth Madsen, Dianalund, i Suzuki Swift, har sikret sig et komfortabelt pointforspring.

John Frederiksen og Thomas Holm Hansen gør sig ingen illusioner om mulighederne for at slutte turneringen i Top-3, men vil stadig have en god chance for at slutte i Top-5, så der skal ikke spares på gassen i Rally Roskilde.

- BMW’en er fortsat i topform, og har bare ventet på at blive varmet op til en ny start. Dét bliver den så i Roskilde, hvor vi vil gøre alt for at blande os i pointfordelingen, lover John Frederiksen.


(Foto: Morten Dam, Specialpressen)

Morten Dam


Læs mere om:
  • Roskilde
  • 24/09/16 - Roskilde - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: