Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Young Driver AMR vinder i Texas

FIA WEC 
18/09/16 

World Endurance ChampionshipYoung Driver AMR dominerede i Texas: Marco Sørensen og Nicki Thiim fortsatte deres stærke præstationer i FIA World Endurance Championship (FIA WEC) og tog en pletfri sejr ved sjette runde på Circuit of the Americas i Austin, Texas. Det var den første sejr for Young Driver AMR siden de flyttede op til GTE Pro klassen af World Championship med deres Young Driver AMR-Aston Martin V8 støttet af Aston Martin Racing, og den ottende VM sejr for Young Driver AMR i alt.
 

Da den danske duo med Sørensen & Thiim også tog Pole Position i Texas, fik de maksimum point denne weekend, og udvidede ikke kun Young Driver AMR føringen i team-mesterskabet, men tog også føringen i GT kørernes verdensmesterskab.


(Foto: Nick Dungan/Drew Gibson Photography)

Løbet startede i varmen i den sene eftermiddag og starten gik perfekt: Sørensen tog føringen fra Pole Position og fra dette øjeblik og fremefter, så de to førere af Aston Martin # 95 sig aldrig tilbage. På deres vej til sejren, førte de alle på nær fire omgange, og krydsede målstregen efter 6 timers racerløb med en margin på 11,8 sekunder, foran to Ferrari.


(Foto: Nick Dungan/Drew Gibson Photography)

"Resultatet er bedre end en drøm. Jeg er virkelig stolt af alle i teamet og vores kørere - alle gjorde et fremragende stykke arbejde," siger Young Driver AMR's Jan Struve.
"Marco og Nicki var mere motiverede end nogensinde før og leverede en stærk performance under alle slags forhold. Oven i det, var vores arbejde i pitten fremragende. At vi nu fører kører- og hold-mesterskabet gør denne sejr endnu mere speciel. Vi er nu i en meget lovende position til de resterende tre runder."

Thiim, der kørte deres bil til det ternede flag, sagde:
"Det var på tide, at vi tog en sejr og det er lang tid siden jeg har kunnet indtage det øverste trin. De fyre har gjort et stort stykke arbejde og holdet har arbejdet ud over deres grænser under de her betingelser. Efter den fejl jeg lavede i Mexico, var det vigtigt for mig at komme ud og gøre et godt stykke arbejde i dag. Fremgangen i løbet af året har været fænomenal, og jeg håber, vi kan fortsætte denne gennem resten af sæsonen".


(Foto: Nick Dungan/Drew Gibson Photography)

Sørensen, der tog sin første sejr i GT racing, sagde:
"Jeg er virkelig glad på vores alles vegne - for mig, Nicki og holdet - over at vi har taget sejren, som vi har ventet på i temmelig lang tid. Det var et vanskelig løb med Ferrari lige bag os en stor del af løbet og især da de pressede på for at få os til allersidst. Min radio virkede ikke under mit sidste stint, så det var virkelig stressende derude i denne del af løbet, men vi gjorde, hvad vi skulle gøre, og da Nicki var i bilen for sidste gang, vidste vi, at vi var i en god position til afslutningen".


(Foto: Drew Gibson)

6 Hours of Circuit of the Americas GTE Pro class

# Kørere Bil
1. Sørensen/Thiim Aston Martin Vantage V8
2. Bruni/Calado Ferrari 488 GTE
3. Bird/Rigon Ferrari 488 GTE
4. Franchitti/Priaulx/Tincknell Ford GT
5. Turner/Rees Aston Martin Vantage V8

GT Drivers World Championship

# Kørere Bil Point
1. Sorensen/Thiim Aston Martin 109
2. Bird/Rigon Ferrari 97
3. Turner Aston Martin 96
4. Bruni/Calado Ferrari 80
5. Stanaway Aston Martin 80

GTE Pro teams World Championship

# Team Bil Point
1. Young Driver AMR Aston Martin 109
2. AF Corse Ferrari 97
3. Aston Martin Racing Aston Martin 90
4. Ford Chip Ganassi Racing Ford 84

Young Driver AMR
www.youngdriver-amr.com


Læs mere om:
  • Marco L. Sørensen
  • Nicki Thiim
  • Circuit of the Americas
  • 17/09/16 - Circuit of the Americas - SportsCar Championship
  •