Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Christina Nielsen tæt på historisk mesterskab efter podieplacering

SportsCar
Championship 

18/09/16 

Christina Nielsen og hendes italienske makker Alessandro Balzan sluttede på tredjepladsen i GTD klassen ved lørdagens afdeling af det amerikanske IMSA mesterskab i Texas. I deres Ferrari 488 GT3 fra Scuderia Corsa sluttede de foran alle deres værste konkurrenter til mesterskabet og dermed udbyggede de deres føring til 32 point.
 

Da en sejr giver 36 point betyder det for Christina, at hun blot skal gennemføre sin minimums køretid på tre timer ved årets sidste afdeling Petit Le Mans, for at have scoret nok point til at de kan erklæres mestre. En historisk bedrift, da hun vil være den første kvindelige racerkører, der vinder et større internationalt sportsvognsmesterskab.

Christina Nielsen startede løbet på Circuit Of The Americas fra femte startposition, men kort efter start fik hun overhalet Audien, der lå treer i mesterskabet. Bagved lå også Dodge Viper, der var den værste konkurrent til mesterskabet, så Christina koncentrerede sig om at forsvare sin position. Lige omkring tidspunktet for pitstop kom der safetycar på banen og da bilen blev givet over til holdkammerat Balzan, blev der mistet tid i pitten og Balzan kom på banen igen på en placering som nummer ti. Men efter mange og lange dueller og kontakt med konkurrenter, kunne Balzan køre bilen i mål på en flot tredjeplads, da en Porsche løb tør for benzin på sidste omgang. De tre nærmeste konkurrenter til mesterskabet sluttede bag Nielsen og Balzan og dermed øgede de deres føring i mesterskabet. Podieplaceringen var parrets sjette podieplacering i år.

"Det var et rigtig godt løb i dag" fortæller Christina Nielsen. "Da først jeg var kommet forbi Audien i starten, begyndte jeg, at tænke på mesterskabet. Sammen med de tre første begyndte vi, at trække væk fra de øvrige og da jeg ikke længere kunne se de to værste konkurrenter bag mig, begyndte jeg at skåne bilen og dækkene. Vi var uheldige med pitstoppet, men Balzan kørte fantastisk. Det var selvfølgelig synd for Porsche, at de løb tør for benzin på sidste omgang, men de havde pittet tidligt og gamblede på, de kunne holde hjem. Det er helt vildt, vi nu er så tæt på mesterskabet, men jeg ved også, at i motorsport kan alt ske, men nu ser jeg bare frem til Petit Le Mans, som køres på en af mine favoritbaner".

Også Jan Magnussen kom på podiet på COTA, da han sluttede på tredjepladsen i GTLM klassen for Corvette Racing.

Sidste afdeling i mesterskabet Petit Le Mans, afvikles over 10 timer på Road Atlanta lørdag den 1. oktober.

Christina Nielsen Racing

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Alessandro Balzan
  • Christina Nielsen
  • Circuit of the Americas
  •