Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Christina Nielsens mesterskabskamp går ind i afgørende fase

SportsCar
Championship 

16/09/16 

I juni måned skrev Christina Nielsen dansk motorsportshistorie, da hun blev den første danske kvinde, der deltog i 24 timers løbet på Le Mans. I oktober kan hun så skrive international motorsportshistorie, ved at blive den første kvinde, der vinder et større internationalt sportsvognsmesterskab.
 

Der resterer kun to afdelinger af det amerikanske IMSA mesterskab og sammen med sin italienske holdkammerat Alessandro Balzan fører Christina Nielsen mesterskabet i GTD klassen i Ferrari 488 GT3, som de kører for Scuderia Corsa.


(Foto: Jan Kaiser)

Lørdag aften dansk tid afvikles næstsidste afdeling på Formel 1 banen Circuit Of The Americas i Texas. Det er en bane, der byder på lidt af det hele. Lange langsider, teknisk svære svingkombinationer, hårde nedbremsninger og store stigninger og fald.

Inden løbet på COTA fører Nielsen og Balzan med 20 point ned til Bleekemolen og Keating i Dodge Viper GT3-R #33. Yderligere 5 point efter er Lidell og Davis i Audi R8 LMS #6 på tredjepladsen. En sejr giver 36 point. To andre danskere har tidligere vundet det amerikanske IMSA mestrerskab. Jan Magnussen har vundet i den klasse, der nu hedder GTLM og Tom Kristensen har vundet mesterskabet overall.

Med en femte- og sjetteplads i de to sidste løb, kan Nielsen og Balzan ikke indhentes i mesterskabet. Og det er selvfølgelig noget Christina Nielsen tænker over. "Selvfølgelig tænker vi på mesterskabet" fortæller Christina fra Texas. "Men det har vi gjort hele året. Vi er gået efter sejre, men i de tilfælde, hvor vi vidste, vi ikke var konkurrencedygtige, har vi kørt efter at være smarte og få så mange point på kontoen som muligt. Det er et fantastisk team, at have bag sig og de har været dygtige, til at lave nogle strategier, der har givet gode point i de svære løb og samtidig har Balzan og jeg forsøgt, at køre så fejlfrit som muligt. Når det er sagt, så havde vi et rigtigt svært løb sidste gang på VIR, så lige nu ser jeg mest frem til, igen at komme bag rattet og forhåbentligt er vi mere konkurrencedygtige på denne bane og kan køre med om podieplaceringerne. Det er umiddelbart en bane, der skulle passe godt til vores Ferrari, selvom vi mangler topfart på langsiderne. Men jeg har hørt, at Balzan skulle være hurtig på den her bane, så jeg glæder mig til, at se ham vise lidt magi...".

Det 2 timer 40 minutter lange løb på COTA starter lørdag kl. 18.35 dansk tid og kan følges live på imsa.tv.

Christina Nielsen Racing

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Circuit of the Americas
  • 17/09/16 - Circuit of the Americas - SportsCar Championship
  •