Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

”Sølvbryllupsrejsen til Le Mans”

Le Mans 
14/09/16 

Le MansDen opmærksomme Centrum Posten læser vil her sikkert tænke: ” Hva´ nu ?? Har hr. og fru Danmark endelig fundet ud af, at sølvbryllupsrejsen kan gå andre steder hen end til Mallorca eller Mols bjerge?
 

Næ det er noget helt andet. Det er historien om 25 års godt venskab og i alt 26 Le Mans-ræs i streg! Vi er tre gutter, Carsten og Ulrik tidligere kollegaer og ”tilløberen” Benny fra Brovst! Carsten og Ulrik arbejdede sammen i det hedengangne ”Unipro” en landsdækkende PC-kæde hvor ejerne ( og den ene Lars Skovgaard faktisk kørte ræs og vandt Good Year Eagle GTI Cup nuværende Yokohama Cup i 1991) og var i Le Mans til den historiske første danske Le Mans-sejr med John Nielsen. Det gav Carsten og jeg ”blod på tanden” og vi var af sted i 1991 (MAAAAAAZZZDAAAAAA) og vi mødte ham den spøjse jyde. Siden har vi holdt samen og set 26 Le Mans-løb sammen inkl. alle Tom K´s sejre. Vi har udbygget med lidt Formel 1, og når denne artikel læses, har vi netop været til Formel 1 i Spa.

Årets Le Mans var specielt på flere måder: Dels var det vel en af vores allerbedste ture, alt klappede. Vi havde nogle meget specielle oplevelser bl. a. en krig blandt fans i ”letbanen”… jo, jo vi er vel fra O´ense. På samme tidspunkt var der fodbold-EM i Frankrig og ordet ”krig” leder lynhurtigt hen til billederne af engelske og russike ”fans” i kæmpe slagsmål med næver, stolekast, jernstænger, spark osv.
Men bare rolig, det var en ”sangkrig” !! ”Letbanen” eller Trampway som den vist hedder i Le Mans var stoppet med racefans og pludselig rungede ”God save the Queen” fra de engelske fans
Den blev afløst af ”La Maseilleise” fra de franske..og bagefter var der ”fællessang” blandt fans alle til bl. a. ”We will rock you” og ”Hey Jude” med entutiastisk forsang af en midaldrende englænder! Jeg har senere haft et læserbrev i Fyens Stifstidende, hvor jeg til slut spørger hvorfor 250.000 racefans kan hygge sig i Le Mans og hvorfor 1000-1500 ”fodboldfans” skal smadre hinanden og en halv by !??

Ellers var vi igennem de sædvanlige rutiner, 25 års Le Mans gør os til vanemennesker! Vel ankommet onsdag går vi ind til det lokale supermarked og handler rigeligt med mad og øl! På vejen ud og på vejen hjem gør vi stop på ”Bar Bugatti” som ligger nogenlunde halvvejs.
Torsdag aften tog vi en tur ind til byen, fik lidt god mad og fandt ”vores” irske pub, hvor vi så EM-Fodbold: England-Wales, hold kæ.. der var knald på da England scorede til 2-1!

Fredag er vi til kørerparade, vi kommer tidligt og finder en god plads og mødes i øvrigt med 4-5 englændere som vi har mødt de seneste år. Efter paraden, hvor der er alle kørerne, en masse fede biler, dansere, orkestre ( og Brad Pitt og Jackie Chan !!) mv. finder vi et godt sted at spise og senere mødes vi med vores engelske venner på ” den irske” … fed, fed hygge !! Og hyggeligt er det også, at vi møder Brian og Bill, to nordjydske ”truckere” som vi kender fra tidligere. Vi ender på ”den lokale” tæt Camp Expo og får ”lidt” øl og en gang gode historier… super rare gutter!
Bør nok lige nævne, at vi de seneste 15 år har haft ens ”team-tøj” og i år lykkedes det Benny, at få alle danske køreres autografer på skjorten !!

På Camp Expo har vi jo også to de fra Lolland… den ene lyder som han er sur på alt og alle, men det sgu ikke så slemt, viser det sig. Igen et par hyggelige race-fans som det er rart at møde igen-igen.

2016-løbet var på mange måder specielt. For første gang har vi set et løb startet under Safety-Car og et løb hvor den førende bil udgår på sidste omgang !! Resultaterne kender I sikkert og bemærkelsesværdigt var det, at for første gang i mange år, var der ikke en eneste dansker på podiet i nogen af klasserne… men stadig væk et godt ”sølvbryllup” med så mange gode oplevelser, venskaber og indtryk! ”We´ll be back!”

Them

Læs mere om:
  • Le Mans
  • 19/06/16 - Le Mans - Le Mans
  •