Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Road Racing

René Prang blev Dansk Mester i roadracing

Road Racing 
14/09/16 

Efter en pause fra roadracing på knapt et år, vendte René Prang i august tilbage på roadraceren, hvor han over fire løb, bragte sig i spidsen i kampen om DM i Classic Superbike.
Ved det store bikestævne på Jyllandsringen i weekenden d. 10. & 11. september vandt han således det samlede mesterskab og øverst på sejrsskamlen efterfølgende.
René Prang fik også sæsonpremiere i superbike, og det blev på sin spritnye Superbike: Aprilia RSV4 RF.
 

Mesterskabet blev hentet i Classic Superbike, som er en ny serie fra denne sæson indenfor classic roadrace. Serien 7D køres på ældre maskiner op til 1994. René Prang kørte mesterskabet hjem på en Ducati 916 SP fra 1994.


René Prang Dansk mester i Classic Superbike 2016 med sin Ducati 916 SP fra 1994
(Foto: Erling Prang)

Med et godt udgangspunkt for weekendens race, blev der, set i bakspejlet, ikke på noget tidspunkt tvivl om resultatet. Selvfølgelig ville et motorstop eller et styrt kunne vende op og ned på det endelige resultat, men med to sikre sejre, med over 10 sek. til nr. 2, kom mesterskabet aldrig i fare.


René Prang omgivet af sponsorer og mekanikere
(Foto: Erling Prang)

Et andet af René Prang´s primære formål med at deltage på Jyllandsringen, var for første gang i sæsonen at prøve kræfter med konkurrenterne på sin nye Aprilia RSV4 RF, som han hen over sommeren har arbejdet på at få gjort klar til weekenden. Han nåede en træningstur til Tjekkiet sidst i august, for at få testet den nye maskine. René Prang er for længst ude af en samlet topplacering og medaljekampen i Superbike.


René Prang (nr. 13) i kamp om placeringerne
(Foto: Erling Prang)

Formålet var at prøve kræfter med konkurrenterne, og mærke maskinens muligheder og begrænsninger i rigtig konkurrence. Mødet med konkurrenterne viste dog også at der stadig mangler noget i opsætningen af maskinen, samt en lille smule mere af den tidligere skarphed hos René Prang. Han var dog rigtig godt tilfreds med sin indsats. Tidtagningerne og de to løb i weekenden viste dog også helt klare forbedringer, som der arbejdes videre med, med henblik på sæsonen 2017.


René Prang vandt DM på denne Ducati 916 SP fra 1994
(Foto: Morten Kimer - Kimersfoto)

I det to løb i Superbike kørte han sin Aprilia RSV4 RF frem til en 6. plads lørdag, og søndag var han på en 4. dag løbet blev afbruidt af et styrt. Da starten gik igen, var han de første omgange på en 3. plads men dækkene holdt ikke til opsætningen, så han gled ned på en 5. over målstregen. Han havde forudset at der kunne blive problemer med bagdækket. Omgangstiderne blev klart forbedret hen over weekenden med 2 sek. hvilket er meget i en sport, hvor der regnes i 1/1000 sekunder.


René Prang øverst på podiet efter den seneste sejr i Classic Superbike
(Foto: Erling Prang)

René Prang er tilbage på Jyllandsringen d. 24. & 25. september, på sin Aprilia RSV4 RF, hvor der afholdes finalestævne om DM.


René Prang på den nye Aprilia RSV4 RF Superbike

Erling Prang


Læs mere om:
  • René Prang
  •