Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Dansk Drifting Serie

Fuld fart på driftingkøreren Mikkel Bøll

Dansk Drifting
Serie 

13/09/16 

Dansk Drifting SerieMikkel Bøll kører drifting, en særlig motorsportsdisciplin hvor det handler om at køre i mønstre og kunne manøvrere sin bil med stor præcision.
Egentlig er han uddannet logistikoperatør og kom i gang ved et tilfælde. Men i dag satser han seriøst på en karriere som professionel driftingkører – gerne i USA, hvor sporten er megastor.
 

Mikkel Bøll har altid rodet lidt med motorer og biler. Interessen stammer nok fra hans far, der kørte motorcykelløb. Så ved siden af jobbet som logistikoperatør gik Mikkel og satte lidt biler i stand, som han så solgte. En dag fik han en bil i bytte, som bare stod og kiggede.

I gang med drifting ved et tilfælde
Den tænkte Mikkel, han ville prøve at bruge til et drifting-arrangement. Det havde han gerne villet prøve i et stykke tid og da han først havde prøvet det én gang, blev han bidt af sporten.


(Foto: Lysgaard Media)

Drifting går ud på, at der er to biler, som kører mod hinanden. Den ene kører lead og den anden kører chase, altså forfølger den første. Begge biler skal køre nogle linjer og mønstre, som dommerne har sat op og så skal lead-bilen forsøge at stikke fra forfølgeren og forfølgeren skal prøve at hænge på.

Det handler ikke bare om at have heste nok og den hurtigste motor. Det handler lige så meget om kørerens færdigheder og bilens styring og sporing. Det er et spændingsfelt hvor hjerne, fysikkens love og bilens køreegenskaber møder hinanden.

Drifting startede i Japan og hitter stort i USA
Drifting startede egentligt i Japan for mange år siden. Herfra bredte sporten sig hurtigt til resten af verden og især i USA er det blevet megastort. Her kendes det under navnet Formula D eller Formula Drifting med professionelle teams, landsdækkende turneringer og store pengepræmier.


(Foto: Lysgaard Media)

Drømmen for Mikkel Bøll er da også at komme til udlandet og meget gerne USA at køre. Men først skal den danske Drifting-turnering lige vindes – og det har han store planer med i form af en helt ny bil, som det har taget ham og hans team et halvt år at klargøre.

Vi vinder det danske driftingmesterskab i 2017!
På grund af det store klargøringsarbejde har bilen ikke deltaget i de første 2 DM-afdelinger i år og resten af årets runder skal bruges på at lære bilen at kende.

”Vi har lagt mange kræfter i at få bygget den helt perfekte bil. Indtil videre har det kostet os 400.000 kroner, men så har vi også en bil, der er helt perfekt til formålet”, fortæller Mikkel Bøll.

”Målet er at vinde DM i Drifting i 2017 og det tror jeg helt klart, at vi kan med den her bil”, mener Mikkel Bøll.

Gik ikke uden sponsorer
Mikkel Bøll og hans team var aldrig kommet i mål med den store ombygning af den nye bil, uden velvillig hjælp fra en kreds af sponsorer. F.eks. har Nima Lift i Billund sponseret teamet med en 2-søjlet lift, der er blevet brugt flittigt under klargøringen af bilen.

”Før havde jeg en gammel Stenhøj-lift, men den var rimelig gammel og bøvlet at have med at gøre. Den nye lift fra Nima står i en uopvarmet hal og kører fint selv i minusgrader – og så er sikkerheden i top”, fortæller Mikkel Bøll.


(Foto: AN-Foto.dk)

Webshop med tøj og energidrik
Mikkel Bølls har dog ikke glemt sit handelstalent. Således har deltagelsen i drifting givet ham inspiration til en webshop ved navn Run the Wall, der skal sælge tøj og energidrik til motorsportsudøvere. Tøjet er i street-stil og henvender sig derfor også til skatere og andre med hang til casual og behageligt tøj.

Det skal blive spændende at følge Mikkel Bøll i de kommende år og se om han kommer i mål med sine drømme – både på banen og online.

For Mikkel Bøll
Nimalift, forhandler af autolifte


Om NimaLift
NimaLift sælger autolifte, dækmaskiner, kompressorer og andet værkstedsudstyr på nettet. De er kendt for deres billige CE-mærkede 2- og 4-søjlede kvalitetslifte og deres værkstedspakker, der gør det muligt at købe alle de nødvendige maskiner til autoværkstedet i en, samlet pakke til gode priser.