Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Danish Thundersport Championship

Frederik Schandorff jagter flere sejre i DTC sæsonens slutspurt

DTC 
09/09/16 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipFor bare to uger siden brillerede 19-årige Frederik Schandorff med sin første heatsejr i DTC. Han er nu en af de yngste nogensinde til at klare den bedrift, vel at mærke i kamp med nogle af Danmarks bedste racerkørere i den øverste motorsportsserie vores land kan byde på.
 

Schandorff havde i forvejen lovet TV2 Sport at sejren kom, og havde dermed sat sig selv under pres for at levere, og det var han ikke sen til at gøre. Første heats lynstart i silende regnvejr bragte ham i front, og bortset fra at tillade en konkurrent et par sekunder i spidsen (konkurrenten var på vej til at ’parkere’ i sandkassen), blev Schandorff i front resten af heatet. Resten af weekenden stod på vigtig læring i racer supertalentets rivende udvikling – et par udfordringer, som nu er fordøjet og lagt til den i forvejen rutinerede racerkørers erfaringer.

Med bare to DTC weekender tilbage i sæsonen jagter Schandorff nu flere sejre og maksimale point, for at cementere sin position som den mest talentfulde og spændende ”nye” kører i DTC. ”Nye”, selvom han i år allerede er i gang med sin anden sæson i serien.

”Jeg brugte noget af min sommerferie på at køre en tur til Rudskogen i Norge – det er der vi skal køre i den kommende weekend. Jeg havde aldrig set banen før, så det var vigtigt for mig at forberede mig og lære lidt om den. Det blev til en kort men hyggelig”snusetur” til Norge. Rudskogen ser ud til at være en ret svær bane, og det passer mig rigtig godt. Jeg er racer, så jo sværere jo bedre. Jeg fik med det samme øje på svinget ”Angsten”, haha - fedt navn ikk’?

Som jeg ser det kommer man kørende hen over en bakke og samtidig slår banen et sving til højre. Svinget er en kombination af to sving på næsten 90 grader hver, og indkørslen til svinget er helt blind. Dvs. før man ankommer i svinget kan man slet ikke se hvor vejen går hen, så her tror jeg man skal passe alvorligt på ikke at køre af. Det er mit gæt, at der bliver rigtig gode muligheder for spektakulære overhalinger i forbindelse med ”Angsten”. Så, hvis jeg ikke kan tage starten som sidst, satser jeg på at benytte det sted til overhalinger. Det ser ud til der er et par andre steder også, men vi får se hvordan mulighederne byder sig.”

Frederik Schandorffs flotte resultater og optræden i DTC-serien har kastet ekstra sponsorer af sig og han er allerede nu i gang med at øge porteføljen til næste sæson, hvor han samtidig med sit nyligt påbegyndte ingeniørstudie vil fortsætte i DTC. Det næste skridt vil naturligvis være at fortsætte racerkarrieren i internationale serier, så her er det godt at have interesserede sponsorer linet op, når chancen evt. byder sig. Også på den front er professionalisme og grundig forberedelse nærmest ved at være et Schandorff varemærke.

”Joh, men jeg vil ikke melde noget ud om næste sæson endnu; der er 2 DTC løbsweekender tilbage og dem fokuserer jeg på at lave de bedst mulige resultater i både for mig og teamet” fortæller Schandorff.

Frederik Schandorff med den nye sponsorbil. Alt er pakket og klar til de sidste 2 weekenders angreb på sejre og point i Danish Thundersport Championship. Torsdag går det mod det Norske; racerbanen Rudskogen og næst-sidste afdeling af Danmarks øverste motorsportsserie; DTC, hvor Schandorff er yngste faste kører.


Læs mere om:
  • Frederik Schandorff
  • Rudskogen Motorsenter
  • 11/09/16 - Rudskogen Motorsenter - DTC
  •      ASETEK SIMSPORTS