Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Greve kører tæt på DM titel i langdistance race

Danish Endurance
Championship 

09/09/16 

DEC - Danish Endurance ChampionshipDen 25-årige racerkører Kenneth Jerkel fra Greve brænder for motorsport, så meget, at han i denne sæson har valgt at køre både Yokohama 1600 Challenge og Danish Endurance Championship.
 

Efter sidste weekends 6 timers løb på Padborg Park til Padborg Night Race er han meget tæt på, at kunne kalde sig Danmarks mester i Endurance racing. Team Gånsager er det team Kenneth Jerkel kører for i Danish Endurance Championship. Teamet har haft en fantastisk sæson med to sejre og en anden plads. Nu er teamet godt på vej mod holdets anden DM titel i Endurance racing.

Sidste gang Team Gånsager vandt mesterskabet i Danish Endurance Championship var tilbage i 2013. Det var med hold ejer og team chef Søren Helsinghoff Lauridsen og netop Søren Helsinghoff Lauridsen er i år ved at gøre kunsten efter sammen med Kenneth Jerkel i holdets røde Suzuki Swift Sport. Søren Helsinghoff Lauridsen og Kenneth Jerkel har to løb tilbage i sæsonen og ligger på første pladsen i mesterskabet med 5 point foran Team Syddjurs Racing med Henrik Thomsen og Rasmus Pedersen i deres Peugeot 106 GTI. I den samlede mesterskabsstilling er det kun Syddjurs Racing med Henrik Thomsen og Rasmus Pedersen, som kan nå at indhente Søren Helsinghoff Lauridsen og Kenneth Jerkel.

Næste afdeling af Danish Endurance Championship køres i Berlin på Groß Dölln Racerbanen den 1. oktober 2016. Her vil Kenneth Jerkel sammen med Team Gånsager igen være at finde, for at jagte de meget vigtige point til mesterskabet. Kenneth Jerkel er i øvrigt søn af byrådspolitikeren Brigitte Klintskov Jerkel, som i år debuteret i motorsport på Jyllandsringen sammen med sin søn. Brigitte Klintskov Jerkel blev ved sidste løbs weekend kårede som Ladies Cup Champion i Yokohama 1600 Challenge. Med to afdelinger tilbage er der ikke længere andre kvinder, der kan nå Brigitte Klintskov Jerkel i Ladies Cup mesterskabet.

Man må sige, at det har været en god sæson for familien Jerkel fra Greve, hvis det skulle ende med at familien hjemtager sæsonens anden titel i motorsporten. Den gode sæson i år for Kenneth Jerkel har betydet, at interessen for ham er blevet større. Lige nu ligger Kenneth Jerkel i forhandlinger med et amerikansk racerteam om at komme til USA i december måned og køre et langdistanceløb i en af de største racer serier derovre. Kenneth Jerkel regner også med, at skulle deltage i det populære gokart løb Racehall of Champions i Århus mellem jul og nytår. Det er et løb, som har tradition for, at Kevin Magnussen og de danske Le Mans kører deltager, sammen med toppen af den danske motorsports elite. Indtil videre en rigtig positiv racersæson i 2016 med spændende planer og muligheder forud for resten af året.

Team Gånsager


Læs mere om:
  • Kenneth Jerkel
  • Søren Helsinghoff Lauridsen
  • Padborg Park
  • 04/09/16 - Padborg Park - Danish Endurance Championship
  •