Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Brændstof-mangel og skybrud, men alligevel med podieplads

Danish Endurance
Championship 

08/09/16 

DEC - Danish Endurance ChampionshipHT Motorsport var i weekenden på Padborg Park, i jagten efter flere point for at udbygge mesterskabsføringen i DEC.
Grundet ”Night Race”, skulle 3 afdeling først afvikles søndag. Det udnyttede teamet, og var allerede på banen fredag, for at holde en hyggedag for familie, venner og sponsorer lørdag.
Der var derfor tændt op i grillen, øl og vand på køl og godt race på banen.
 

Søndag morgen var HT Motorsport så klar til træning/kvalifikation, hvilket forløb perfekt, trods den våde bane. Nye bremser blev kørt til og Jacob, Henrik og Niels var ude for at hurtigt mærke bane og bilen af, inden Jesper Pedersen fik resterende tid, til at lære bilen og kende.


(Foto: Jacob Ladefoged)

Teamet havde til weekendens 6 timers løb valgt at tage en ekstra kører med ind over, der gerne ville prøve kræfter med langdistance. Jesper er et kendt ansigt i temaet, og tidligere kollega ved Perfection Racing sidste år. Jesper deltager selv i Formel Ford, men fandt i weekenden tid til at prøve kræfter med en forhjulstrukken touring bil.

Dette kunne ikke have forløbet sig meget bedre. Jesper satte til slut hurtigste tid i klassen, så med et udgangspunkt der hed P1 i klassen, og P3 generelt, var der lagt op til et godt race.

Kl 10:50 satte løbet i gang, og det var med Jacob Ladefoged bag rattet. Jacob lagde forsigtigt ud på den våde bane, og faldt kort efter starten ned på en 3 plads i klassen. Ikke længe inde i løbet holdte regnen op, men det så ud til at kunne begynde igen når som helst. Teamet valgte derfor at holde Jacob ude på regndæk på en stadigt op tørrende ban. Jacob måtte derfor hele tiden søge efter et vådt spor på banen, så dækkene ikke smeltede væk. Afstanden til P1 og P2 blev holdt stabilt, og tiderne var gode. Da det blev klart at der ikke kom mere vand, og banen tørrede meget op, var det et godt tidspunkt at sætte næste mand i bilen, lidt før tid. Temaet stod derfor klar til tank og førerskifte, hvor Jesper kom i bilen, hvorefter fire friske slicks blev monteret. Jesper viste hurtigt gode takter i bilen, men så kom vandet igen. Teamet besluttede dog at holde Jesper ude, da det umiddelbart var en kort byge. Det viste sig at være det helt rigtige valg! Nogle af de andre konkurrerende temas valgte regndæk, men banen fik rimelig hurtigt et tørt spor igen. Dette betød at Jesper slap for det ekstra pitstop, og bare kunne fortsætte de gode takter som banen tørrede op. Små tre timer inde i løbet lå HT Motorsport P1 i klassen, og P2 generelt.

Efter et godt stint fra Jespers side overtog Henrik Thomsen bilen, hvorpå han kæmpede videre. Henrik havde gode tider i bilen, og farten var til en sejr for HT Motorsport.


(Foto: Jacob Ladefoged)

Men regnen truede i baggrunden, og der blev hele tiden snakket taktik om hvornår Niels skulle i bilen, og om vi kunne vente til næste eventuelle skylle oppe fra.

Men så sluttede det gode held også for teamet. På Henriks ind omgang, løber Clioen tør for brændstof ud på langsiden. Henrik forsøger flere gange at få gang i bilen, men forgæves. Så safteycar kom på banen, og Henrik måtte trækkes i pit.

Inde i pitten står alle klar, og der bliver påfyldt brændstof, og lavet førerskifte til Niels Rasmussen. Men alt dette kostede tid, og dermed omgange til de andre konkurrenter. Dette sendte os ned på en P3, to omgange efter P2, og nede som 5er generelt. Der var lidt at indhente.

Niels var en mand på en mission, og målet var at indhente Clio nr 226, med Rene Andersen i bilen. Det er nemlig dem der i mesterskabet ligger nr 2, og derfor er nærmeste truende om DM titlen.
Nils viste gode takter, og kørte hele tiden ind på de andre. Bilen og banen var på vores side, men desværre var der ikke nok tid. Og dog… Med 15 minutter igen vælter vandet ned over Padborg Park, og der er decideret skybrud. Teamet kalder hurtigt Niels ind, hvor mekanikere og crew står klar med fire regndæk. Dette var muligheden for at indhente dyrebar tid på de andre! En brag indsats af alle i temaet gjorde, at Niels hurtigt var ude og klar igen, men…. Grundet det store skybrud, havde dommerne valgt at stoppe racet, før tid grundet sikkerhed.

Dette betød at teamet efter en dramatisk dag, sluttede P3 i klasse 2, og 5er generelt i løbet.

Alle i temaet er glade for deres 3. plads, og det betyder også at de fortsat har føringen i mesterskabet.

Der skal lyde en stor tak til alle der var nede og kigge, mekanikere og crew der hjalp til, og ikke mindst de sponsorer der gjorde det muligt for Jesper at prøve kræfter i langdistance.

//HT Motorsport


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 04/09/16 - Padborg Park - Danish Endurance Championship
  •