Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

Inviteret til Goodwood Revival!

Diverse 
08/09/16 

Morten Dons bevæger sig i høj fart tættere på en professionel karriere som racerkører. September måned levner ikke meget plads til familiehygge for den vestjyske racerkører, der har sin kalender godt booket - med racerløb.
 


(Foto: Xynamic Automotive Photography)

- Det er gået stærkt på det sidste, må jeg sige. Jeg er netop hjemvendt fra Snetterton i England, hvor jeg deltog i Dunlop Prototype Series-mesterskabet i en Radical RXC Spyder - en åben sportsvogn med stærk inspiration fra Le Mans. Det løb vandt jeg sammen med min medkører, Mike Smith, i mildest talt udfordrende vejrforhold!


(Foto: Sean Mulcahy)

Allerede i den kommende weekend er Morten Dons igen at finde bag et rat. Denne gang til et af verdens mest prestigefyldte motorløb, Goodwood Revival i Sydengland. Løbet anses for at være det største og fineste af sin slags for historiske racerbiler, og meget få danske kørere er nogensinde blevet inviteret til at deltage. Den eneste anden dansker i løbet er den ni-dobbelte Le Mans-vinder, Tom Kristensen.


(Foto: Xynamic Automotive Photography)

- Det er en lidt anderledes bil jeg skal køre i denne gang - og et meget anderledes arrangement end hvad jeg er vant til. Jeg skal køre en ufatteligt smuk Jaguar E-type sammen med en fyr ved navn Andrew Newall. Det bliver en kæmpe stor oplevelse at køre en af de klassiske Jaguar-modeller i racetrim - og så ved et af de største historiske motorløb nogensinde.


(Foto: Xynamic Automotive Photography)

Det er i international motorsport en ganske almindelig hændelse, at velhavende ejere af racerbiler henvender sig til anerkendte racerkørere for at få hjælp til at “lufte” deres biler ved forskellige racerløb. Det betyder at Morten Dons kommer til at køre om kap med nogle ikke helt ukendte navne i den kommende weekend:

- Jeg har set deltagerlisten, og med navne som Christian Horner, som er manden bag Red Bull Racing’s F1-biler, Jean Alesi der er tidligere Formel 1-kører for Ferrari og Top Gear-værten Chris Harris, for blot at nævne nogle… ja, så må man sige at det er det fine selskab jeg er havnet i. Når først hjelmen kommer på betyder det ikke så meget, men det er da sjovt at prøve!


(Foto: Gripping)

Efter en tur tilbage i motorsportshistorien bliver der lige en enkelt friweekend inden turen går til Spa-Francorchamps i Belgien, hvor næste afdeling af European Le Mans Series køres.

Morten Dons Racing


Læs mere om:
  • Morten Dons
  •