Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

24 Hours

Barcelona klædt i rødt og hvidt

24 Hours 
08/09/16 

Det netop overståede 24 timers løb i Barcelona, blev med danske øjne en pokal høst af de sjældne. Ikke mindre end 11 danskere i forskellige klasser kom på podiet til det velafviklede og fantastisk flotte motorløb.
I klassen 991, som er en klasse for Porsche 991 Cup biler fik Rene Ogrocki en tredje plads i hus sammen med hans tyske Team HRT Perfomance.
 

De fire danskere, Tim Sønderhamn, Niels Nyboe, Christian Rytter og Nicholai Sørensen som var besætningen på den ene af de to Renault Clio Cup IV biler som var indsat af det Schweiziske team Presenza Racing fik en tredje plads i klasse A2.

De fire danske drenge var undervejs i løbet oppe og føre klassen, men først krævede en knækket ledning til køleblæseren et pitstop i garagen, og en efterfølgende påkørsel gjorde det nødvendigt at skifte bagbroen på racebilen. Dette klarede de lynhurtige mekanikere på 15 minutter, så stor ros til det seje team bag bilen, som i øvrigt blandt andet består af to danske mekanikere, og en dansk Team Manager.


(Foto: Kim C. Jensen)

I klasse A2 var der ren dansker fest, da det øverste trin og dermed en sejr gik til det danske Team K-Rejser som havde Jacob Kristensen, Jan Engelbrecht, Claus Bertelsen og Jens Mølgaard bag rattet af teamets Peugeot RCZ – en præstation som blev sikret efter et løb med ganske få udfordringer. Denne gang havde teamet endelig en bil der kunne klare et helt race uden at skuffe. Flot forarbejde og god og stabil kørsel fra det danske team.

For Kim Holmgaard og Michael Carlsen som begge kørte for det franske Team Altran, blev det også til øverste trin på skamlen, da de sammen med deres to franske medkører kørte deres Peugeot 208 til en klassesejr i klasse A3.

Det danske team Massive Motorsport sluttede desværre deres løb før tid, da der røg en gearkasse, og den varme olie antændte bilens bagende. Køreren slap ud af bilen uden problemer, men det var desværre ikke muligt at bringe bilen tilbage i løbet.

Den stemning der er til et 24 timers løb er ganske unik, og at der var så mange danskere med gjorde da ikke oplevelsen mindre interessant.
Løbet i Barcelona var varm, udmattende og udfordrende – men det er med garanti ikke sidste gang jeg tager til et 24 timers løb som fotograf. Det er noget ganske særligt at se solen gå ned og stå op igen mens det stadig er ”heat 1” der køres.

Får i muligheden for at tage til et af de løb der arrangeres i 24H serien så er det bare med at gøre det, det er en fantastisk oplevelse.

Man kan se mere om serien på 24H Series

På vegne af Motorsporten.dk
Kim C. Jensen


Læs mere om:
  • Circuit de Catalunya
  • 03/09/16 - Circuit de Catalunya - 24 Hours
  •