Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Superbike - DK

René Prang tilbage på Jyllandsringen i den kommende Bike-weekend.

Superbike - DK 
07/09/16 

Efter en længere pause er roadracingkøreren René Prang tilbage på Jyllandsringen. Han kørte det sidste løb på Jyllandsringen ved finalestævnet i september 2015, og gik tog derefter en frivillig pause, som varede til midt i august 2016.
 

Efter at have overstået en transplantation, af sin ene nyre til sin nyresyge far d. 10. juni i Skejby, er René Prang klar til at møde konkurrenterne igen på racerbanen.

René Prang ser meget frem til løbet på Jyllandsringen, idet han i mellemtiden har skiftet sin amerikansk byggede EBR roadracer ud med en fabriksny Aprilia RSV4 RF Superbike. Det er en maskine der på papiret skulle kunne hamle op med de stærkeste Superbikemaskiner. Det er bl.a. Ducati og BMW der er nogle af de stærkeste og hurtigste maskiner i øjeblikket, og at disse maskiner også bliver kørt af nogle fremragende roadracingkørere, gør ikke ligefrem udfordringen nemmere.

René Prang har ingen mulighed for at nå en medalje i Superbike i år. Der er kørt flere afdelinger i foråret, mens han har holdt pause, men han ser løbende lørdag og søndag, som en kærkommen mulighed for at afprøve den nye Aprilia, og måle sig med konkurrenterne.


René Prang har mulighed for at vinde DM i Classic race Superbike på en Ducati 916 SP fra 1994
(Foto: Kimers Foto)

René Prang har derimod en god mulighed for at tage det danske mesterskab i Classic Race Superbike på en Ducati 916 SP fra 1994. Han har kørt 4 løb midt i august, på henholdsvis: Ring Djursland og Padborg Park, hvorefter han har bragt sig i spidsen af DM med 95 point ud af 100 mulige. De sidste to løb skal køres, i den kommende Bike – weekend, på Jyllandsringen.

René Prang ser dog nok mest frem til den egentlige sæsonpremiere i ”Superbike” på den nye superracer Aprilia RSV4 RF, som han lige har prøvekørt og testet på en træningstur til Tjekkiet og Padborg Park, og derfor har nogle rimelige forventninger til, selvom han ikke har kørt lige så meget som konkurrenterne i denne sæson.


(Foto: Kimers Foto)

Det bliver derfor en travl weekend for René Prang. At stille op to klasser - henholdsvis: ”Superbike” på en Aprilia RSV 4 RF, og ”Classic Race Superbike” på en Ducati 916 SP fra 1994, kræver bl.a. at han har nogle gode hjælpere i pitten til at være klar med maskinerne.

Det er to vidt forskellige maskiner, Så det vil komme an på en prøve, om René Prang i tilstrækkelig grad, vil være i stand til at omstille sig fra den ene til den anden maskine, og alligevel være med helt fremme.

Erling Prang


Læs mere om:
  • René Prang
  •