Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama SuperCup

Kør Yokohama SuperCup på favorable vilkår

Yokohama
SuperCup 

07/09/16 
Yokohama

Yokohama SuperCup har rødder tilbage i Gruppe N 2000 klassen, og det har altid været en meget populær klasse at deltage i. Yokohama SuperCup er over de senere år blevet udviklet til det man lidt forenklet kan kalde en Gruppe N+ klasse, og med det menes at det stadig er produktionsnære standardvogne, men der er lukket op for lidt flere modifikationer.
 

Det har betyder, at der er kommet flere spændende biler til, bla. Honda S2000, Audi TT, Seat Leon Cup, Opel Astra OPC og ikke mindst de tidligere VW Polo Cup biler, og igen betyder det, at der står en del racerbiler derude, der kan passe ind i klassen. Hvis du har en standardvogn med et vægt effekt forhold på minimum 5,3 kg/hk for en Turbo bil og 4,9 kg/hk for en sugebil, så er der store chancer for at den er lovlig i klassen.

For at vise hvor attraktiv en klasse det reelt er at deltage, så giver Yokohama SuperCup nu alle en chance for at komme ud og prøve klassen til Finaleløbet på Jyllandsringen. Yokohama SuperCup betaler nemlig startgebyret for alle der melder sig rettidig til, og kommer til weekenden. Det eneste du selv skal sørge for er en godkendt racerbil, personligt udstyr, og så de Yokohama dæk og det brændstof du skal bruge i weekenden. Er du i tvivl om din racerbil kan køre med så er du velkommen til at kontakte klasserepræsentant Jakob Borum på +45 28 35 60 00 og forhøre nærmere.


Yokohama SuperCup feltet er ikke specielt stort, men det er til gengæld af meget høj kvalitet, og der bliver kørt stærkt.
(Foto: Keld Dohm)

Du skal dog være forberedt på, at der bliver kørt stærkt i klassen, men altid fair. Konkurrencen er hård, og klarer man sig godt i klassen, så er det et rigtigt godt springbræt til DST eller endda DTC. I både DST og DTC kører der lige nu 6 tidligere topkørere fra Yokohama SuperCup rundt, og de klarer sig alle 6 rigtig godt. Der er såmen også tidligere SuperCup deltagere der klarer sig godt i udlandet, bl.a. Nicolaj Møller Madsen, der pt kører Audi R8 i Blancpain GT Sprint Series, og han ligger godt til. Det er en klasse hvor der kræves noget af både chauffør og mekanikker team for at komme på podiet, til gengæld så kræves der ikke nær så meget af tegnebogen som i de større klasser.

Når du kommer vil der desuden blive holdt et Åbent Hus arrangement lørdag aften, hvor klassen er vært ved en pølse, en sodavand og en kop kaffe, og her vil der blive mulighed for at finde ud af meget mere om klassen. Der vil op til weekenden komme nærmere information ud om dette.

Vi håber at se mange til finaleløbet.

Bestyrelsen for Yokohama SuperCup, www.supercup.dk

 
 

Yokohama SuperCup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: