Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

VM-titel til José-Maria Lopez i Citroën C-Elysée WTCC for tredje år i træk

WTCC 
05/09/16 

Seneste løb i WTCC (VM for Standardvogne) er netop kørt på Twin Ring Motegi banen i Japan.
2014 og 2015 vandt Citroën VM i konstruktørmesterskabet, og José-Maria Lopez i Citroën C-Elysée WTCC VM i kørermesterskabet. Med søndagens andenplads på Motegi banen i Japan har José-Maria sikret sig VM-titlen i kørermesterskabet for tredje år i træk, og VM-titlen i konstruktørmesterskabet er meget tæt på for Citroën.
 

José-Maria har et forspring på 120 points og kan ikke længere hentes af sine konkurrenter. Yvan Müller ligger nu nummer tre i kørernes mesterskab med samme pointtal* som nummer to.


(Foto: Citroen/Paulo Maria)

I konstruktørmesterskabet er Citroën rykket VM-titlen et stort spring nærmere og har et forspring på 208 points. Hvis (læs når) det lykkes, vil det være Citroëns VM-titel nummer 16 for konstruktører efter fem VM-titler i marathonrally, otte i WRC og to i WTCC.


(Foto: Citroen/Paulo Maria)

2016 er tredje og sidste år, Citroën deltager i WTCC som fabriksteam, idet man jo har valgt at køre WRC (VM i Rally) fra næste år med en nyudviklet rallybil. José-Maria Lopez skal køre Formel E.

De resterende løb i dette års kalender i WTCC er:
23-25 September 2016: FIA WTCC Race of China
4-6 November 2016: FIA WTCC Race of Thailand**
23-25 November 2016: FIA WTCC Race of Qatar
** = med forbehold

Ellen Nørregaard
Informationschef
Citroën Danmark A/S

Læs mere om:
  • Motegi
  • 04/09/16 - Motegi - WTCC - FIA VM
  •