Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Citroën DS3 Cup

Alle gode gange fire for Mathiassen

Citroën DS3 Cup 
04/09/16 

Med sin fjerde pole position i fire forsøg har Jacob Mathiassen et godt udgangspunkt før lørdagens finale, hvor han for andet år i træk starter i første række.
 


Jacob Mathiassen i træningen på Rudskogen Motorfestival 2016.
(Foto: Niklas Majgaard)

Weekendens afdeling af Citroën DS3 Cup er ganske vist sæsonens femte, men selv om Jacob Mathiassen kun kører sin fjerde afdeling i år, så kan man med rette kalde den unge hobrogenser for mr. 100 percent. I hvert fald i tidtagningen, for på Rudskogen fandt han igen sin stærke kørsel frem og satte sig på pole position til lørdagens 1. finale foran Marcus Påverud.

Den norske Insight Racing-kører har hjemmebane i weekenden, og kom da også umådeligt tæt på den pole position, han har jagtet i alle sæsonens tidtagninger. I flere omgange var den unge nordmand hurtigst af alle, men til sidst kunne Jacob Mathiassen finde den sidste tiendedel, og Påverud måtte se sig henvist til andenpladsen.

Kvalifikationen var ikke helt problemfri for alle parter. Flere kørere spandt af banen i kvalifikationens begyndelse, hvilket blandt andet gik ud over Karin Elise Fossen, Kenn Bach og den senere polesitter Mathiassen. Det kostede dog ingen den videre deltagelse.


Marcus Påverud i træningen på Rudskogen, 2016.
(Foto: Niklas Majgaard)

Flere spins fra start
Fra start var der godt med spænding om de første 5-6 positioner. Rune Staudt fandt tidligt farten i sin nybyggede bil, og var oppe som tredjehurtigst, mens også Louise Frost holdt fast i de flotte tider, hun satte i fredagens to træningspas.

På tredjebedste tid finder vi Jørgen Worthmann, som med tiden 1.39.767 tog tredjebedste tid, 0.997 sekund efter poletiden.

Norske Andreas Nesset var fjerdebedst over de 15 minutter, mens Emrik Smedberg og Rune Staudt tog sig af femte- og sjettepladsen. Louise Frost og Malin Blad var syvende- og ottendehurtigst foran Per Frost, der debuterer i DS3 Cuppen med 9. startposition.

Karin Fossen og Kenn Bach lukker leddet i 10. og 11. position.


Rune Staudt på Rudskogen.
(Foto: Niklas Majgaard)

Citroen DS3 Cup


Læs mere om:
  • Jacob Mathiassen
  • Rudskogen Motorsenter
  • 04/09/16 - Rudskogen Motorsenter - Citroën DS3 Cup
  •