Supertourisme
Turbo

03/09/16

Nicki Kristensen – med sine 43 kilo feltets absolut letteste kører – var alligevel sin vægt værd i guld, da 1. heat i Night Race på Padborg Park blev kørt.

Han startede forrest, og der blev han, og Nicki Kristensen blev en helt suveræn vinder og fik 25 værdifulde points ind på sin konto i OK MOBIL 1 DST.

Mens Nicki Kristensen nærmest i ro og mag kunne køre sin 1. plads hjem, så udspillede der sig et drama bag ham.

Kort efter start blev Michel Nykjær ramt og sendt uden for banen. Han kom tilbage, men han var sidst og langt efter feltet. Et sammenstød mellem Mikkel Bang Johnsen og Kenneth Jensen betød en alt for langsom safetycar på banen, og det blev faktisk en fordel for Nykjær. Den førende i mesterskabet, der missede tidtagningen med en motor, der ikke ville starte, kom igen op til feltet, og da løbet igen blev givet fri, gik han på overhalingsjagt.

Før sidste sving var han nået op på 10. pladsen, men på de sidste meter fik han overhalet to og kom ind på den 8. plads, der betyder, at han starter forrest i 2. heat.

Superdramatik leverede Frederik Vodder og Jesper Egebart. Vodder var oppe på en 2. plads, mens tidtagningens hurtigste, Jesper Egebart, var kørt op fra en 8. plads i starten, og over tre omgange lå Vodder og Egebart nærmest side om side i kamp om 2. pladsen. Det var et race, der virkelig begejstrede publikum.

Jesper Egebart vandt i sidste ende den værdifulde 2. plads, mens Frederik Vodder også blev overhalet af Martin Vedel Mortensen og ganske givet var alt andet end tilfreds med 4. pladsen, selv om han kørteet fremragende løb.

Ole Petersen startede fra en placering som 12, men han viste, at han elsker at køre race, og på et tidspunkt var han endda helt oppe på 5. pladsen. Han sluttede 7’er.

Frederik Nymark blev nr. 5 foran Kevin Rossel, og dermed forsvarede Nymark sin 2. plads i mesterskabet og kom også lidt nærmere den førende Michel Nykjær.