Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

Godt Grand Prix for Omotorsport

Yokohama
1600 Challenge 

02/09/16 
Yokohama

Omotorsport fik et rigtig godt Grand Prix Danmark, da den 5. afdeling af Yokohama 1600 Challenge blev kørt på FDM Jyllandsringen.
I DIF Danmarksmesterskabet indtog Brian Johannesen inden weekenden 3. pladsen, men med blot få point op til 2. pladsen, var målet ikke blot at lave overhalinger ude på banen, men også i mesterskabsstillingen.
 

Det specielle ved Grand Prix Danmark er at løbsweekeden afvikles over 3 dage. Så allerede fredag eftermiddag var teamet på banen, hvor træningen skulle køres. Her blev det til 9 gode omgange, hvor det rakte til 5. bedste tid. Planen var dog at der skulle have været kørt endnu mere, men motorophænget knækkede efter godt 10 minutters kørsel, og så var der ikke andet at gøre end at køre i pit, for ikke at skade bilen.


(Foto: JJ Media)

Heldigvis var teamets gode mekanikere på pletten, og bilen var køreklar igen inden at solen var gået ned på den midtjyske bane.

Lørdag middag kørte den koksgrå Peugeot 207 med nummer 66 på siden ud til kvalifikationen. Opsætningen var blevet optimeret i forhold til fredagens træning, og det kunne med det samme aflæses på tiderne. Over 1 sekund blev fundet, men i det altid tætte felt, havde konkurrenterne også fundet tid. Så efter de 20 minutters kørsel, blev det til 6. startposition for Brian, hvilket var et rigtig godt udgangspunkt for weekendens 2 løb.


(Foto: JJ Media)

Efter kvalifikationen blev der analyseret på kørslen, og hvor der kunne findes yderligere tid på banen. Derfor var det med spænding at bilen trillede på banen til heat 1 lørdag eftermiddag – for ville disse optimeringer give pote?

Det blev der hurtigt klart, at det havde en stor effekt. 8 ud af 13 omgange i løbet blev kørt hurtigere end kvalifikationstiden, så det var virkelig noget der kunne aflæses på omgangstiderne.

Resultatmæssigt var der også fremgang at spore. Det blev til en rigtig fin start, hvor han i en fin duel lå side om side med manden på 5. pladsen gennem flere sving, inden at Brian fik overtaget, hvorefter han kunne køre en flot 4. plads hjem.


(Foto: JJ Media)

Derfor var det en meget tilfreds kører som kunne køre bilen ind i teltet, og byde en masse gæster til middag med livemusik lørdag aften velkommen.

Mens vejret havde været flot solskin både fredag og lørdag, skiftede det natten til søndag, med en ordentlig omgang regn. Banen var dog på vej til at tørre op – inden at næste regnbyge kom 1 time før heat 2. Det var heldigvis god tid til at få bilen sat op til regnvejret. Teamets mekanikere havde fod på det, så Brian blot skulle koncentrere sig om at tage køredragten på og hoppe ind i bilen.


(Foto: JJ Media)

Fra 5. startposition blev det til en rigtig fin start for Brian Johannesen. Men hurtigt blev det tydeligt at opsætningen desværre ikke helt passede til banens forhold. Så i stedet for at overkøre bilen, med risiko for at køre i sandkassen, valgte Brian den sikre taktik og blot få bilen i mål, og få en masse gode point på kontoen. Med en 10. plads kom der 11 gode point på kontoen.

Weekendens pointhøst var nok til at indtage 2. pladsen i DIF Danmarksmesterskabet, og endda få et rigtig godt forspring til 3. pladsen. Og når sæsonen er omme, kan de 11 point ske at have rigtig stor betydning. Så alle point tæller!

Næste gang at Omotorsport er på banen, er om 3 uger, når den næstsidste afdeling af Yokohama 1600 Challenge bliver kørt. Det bliver endnu engang på hjemmebanen i Resenbro – mindre end 15 minutters kørsel fra basen i Låsby.

Omotorsport

JJ Media


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 28/08/16 - Jyllandsringen - Yokohama 1600 Challenge
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: