Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Michael Christensen møder i weekenden nye udfordringer i Mexico City

FIA WEC 
01/09/16 

World Endurance ChampionshipDer venter Michael Christensen og hans teamkollega Richard Lietz, helt nye udfordringer i weekenden, når FIA World Endurance Championship (WEC) debuterer på Mexico Citys Grand Prix bane den 3. september.
6-timers løbet i millionbyen er femte runde ud af ni afdelinger i dette års verdensmesterskab. WEC-serien har ikke tidligere kørt på banen, der i 2015 blev taget i brug i Formel 1. Banen er 4,303 kilometer lang og placeret 2.250 meter over havets overflade, hvilket betyder tynd luft for både mand og maskine. Dertil kan september måned være én af de mest regnfulde på året.
 

”Det bliver noget helt nyt og ukendt. Ikke kun for os, men for hele feltet, da vi ikke tidligere har kørt væddeløb i Mexico City,” fortæller Michael Christensen før løbet.

Efter hver omgang på ”Autódromo Hermanos Rodríguez” mødes kørerne af et højre-venstre sving, der leder dem ind på et stort baseball stadium, hvor der er plads til hele 26.000 tilskuere, der med garanti vil bidrage til stemningen.


(Foto: Porsche Media)

”Vores besøg i Mexico City tegner til at blive en rigtig stor oplevelse. Vi så i 2015, i forbindelse med Formel 1, at tilskuerne er meget entusiastiske og skaber en festlig og farverig kulisse, og det er altid inspirerende at køre race i den slags omgivelser,” lyder det fra danskeren, der ser frem til igen at komme bag rattet af sin Porsche 911 RSR.

”Vi har haft en mindre sommerpause, men det betyder ikke at gutterne i teamet (Dempsey Proton Racing, red.) kun har været på stranden. I forhold til især den nye Ford GT og Ferrari 488 i serien er vores Porsche bagud på fart. Det kæmper vi kontinuerligt med at få indhentet, og her i Mexico, bliver vi også mødt af den tynde luft, hvilket er en helt ny udfordring for maskineriet, der kræver tilpasning hos alle.”


(Foto: Porsche Media)

I alt er 32 biler registreret til Grand Prix’et i Mexico City, der er placeret mellem Sierra Nevada og de to vulkaner Popocatépeti og Iztaccíhuati. Feltet er delt i fire klasser, henholdsvis to med prototyper og to med sportsvogne. Michael Christensen er med i fabriksklassen LMGTE Pro og aktuelt på tiendepladsen i kørernes mesterskab.

”Der resterer endnu fem løb i sæsonen, og vi er kun ét godt resultat fra top 3. Det er efterhånden et stykke tid siden, vi sidst har været på præmiepodiet og det arbejder vi målrettet på sker snart igen. Løbet her i Mexico er en ny mulighed, og hele temaet føler sig klar til at gribe chancen dernede,” slutter Michael Christensen.

michaelkchristensen.com


Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Autódromo Hermanos Rodríguez
  • 03/09/16 - Autódromo Hermanos Rodríguez - FIA WEC - FIA VM
  •