Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Legend Car Cup

Hele TO Legend-mestre fundet på Jyllandsringen!

Legend Car 
31/08/16 

Det var velkendt inden løbsweekenden, at Kevin Verner havde en teoretisk chance for at sikre sig mesterskabet allerede på Jyllandsringen, selvom det kun var sæsonens næstsidste løb. Den slags teoretiske chancer har man set før, og til tider fører netop presset til at favoritten krakelerer og smider det hele overbord. Ikke så med Kevin Verner, tværtimod: Han slog fast med syvtommersøm, at han er den bedste mand i OK Mobil 1 Legend Car Cup i år.
 

Silkeborgkøreren var først hurtigste mand i tidtagningen, dernæst kom han sikkert igennem et helt igennem kaotisk første heat med safety car af flere omgange og fik med sin sjetteplads femten gode point på kontoen. Og endelig satte han sig på førstepladsen i både andet og tredje heat, hvormed titlen var hjemme.


(Foto: Ib Trebbien)

Det lyder næsten kedeligt, men det var det bestemt ikke: Den tidligere mester Kenneth Jensen havde endnu engang støvet sin gamle Legend-racer af, og tidligere på sæsonen har det altid været for at vise, at han stadig kan vinde – men denne gang lykkedes det ikke, dertil var Kevin Verner for stærk. Men ikke stærkere, end at de to havde et afsindigt tæt opløb i tredje heat . Og underholdningsværdien påJyllandringen var yderligere forstærket af, at også Frederik Jensen og Tommy Laugesen blandede sig i det fine selskab oppe foran. Publikum fik bestemt det de plejer hos OK Mobil 1 Legend Car Cup: Weekendens bedste race, måske?

Set fra Old Boys-køreren Kim Schmidt Petersen var weekenden derimod nærmest katastrofal: Han var på andenpladsen i mesterskabet inden weekenden og den eneste tilbageværende udfordrer til Henrik Vejens førsteplads. Kim Schmidt Petersen gav allerede et par point væk i tidtagningen, men derefter gik det helt og aldeles galt: Tredobbelt ”ikke gennemført” kunne ikke være værre.

Da Henrik Vejen bevægede sig ligeså suverænt rundt i den stik modsatte ende af feltet, cementerede han med ligeså stor suverænitet som Kevin Verner, hvem der er bossen i Old Boys: Som Verner kunne han ikke kæmpe sig igennem den omvendte startrækkefølge i det kaotiske første heat, men derudover var han overlegen og sikrede sig titlen i den divsion.

Hvad betyder det så for det sidste løb? Tjah, det er jo Night Race på Padborg Park: Det stemningsfulde løb ind i tusmørket (og buldermørket), som alle vil vinde, men som byder på helt anderledes betingelser end samtlige andre løb i sæsonen, og det kan betyde overraskelser på podiet. De to mestre har intet at tabe, så mon ikke de er med fremme igen?

Omvendt så er der stadig kamp om de pokaler i mesterskabet: Blandt de unge sidder Tommy Laugesen fortsat på andenpladsen og Frederik Jensen på trediepladsen – men der er (teoretisk!) fortsat mulighed for at der kan byttes rundt på dette. Mathias Storbank (der havde en ringe weekend på Jyllandsringen) kan faktisk også blande sig, og det samme gælder Jonas Kempel Svensson.

I Olds Boys er det mere åbent. Kim Schimidt Petersen har godt nok et kæmpe forspring på andenpladsen, men Anders Sonne Hyrup på trediepladsen er mere udsat: Han har de sidste to løbsweekender sat point til overfor forfølgerne Bjarne Rasmussen og Flemming Jensen, så begge er indenfor rækkevidde af trediepladsen.

Så selv om mestrene ligger fast, så er det ikke ovre før natten falder på den 3. september efter sidste heat af Night Race. For både kørere og publikum byder dette løb på en ganske anden oplevelse der kulminerer med mesterskabskåringerne klokken 23:15 og fest derefter. Der er INGEN fare for et kedeligt løb i OK Mobil 1 Legend Car Cup!

OK Mobil 1 Legend Car Cup
Claus Ebberfeld


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 28/08/16 - Jyllandsringen - Legend Car
  •