Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Jan Magnussen tog historisk sejr i USA

SportsCar
Championship 

29/08/16 

– teamkammerat vandt på Jyllandsringen
Jan Magnussen vandt sin første overall-sejr for Corvette Racing på Virginia International Raceway, mens DTC-teamet Magnussen Racing Experience sejrede i Grand Prix Danmark på Jyllandsringen.
 

Det var en lykkelig Jan Magnussen, som sammen med Antonio Garcia kunne stille sig øverst på podiet i WeatherTech SportsCar Championship i Virginia søndag aften. Løbet blev afviklet uden prototypernes medvirken, og dermed tog duoen deres første fælles 'overall victory'.


(Foto: Richard Prince)

– Det var et fantastisk løb! Jeg vil ikke sige, vi dominerede det, for vi var under pres fra start til slut, og da Antonio kørte forbi målflaget var det med en Ford GT hængende helt oppe i bagkofangeren. Men vi havde en god bil og var i stand til at kæmpe og bide fra os, lyder det fra Jan Magnussen.

Det var danskeren, som startede løbet i den gule Corvette C7.R fra forreste position efter at have scoret pole position i lørdagens kvalifikation. Magnussen fik en god start og lagde hurtigt afstand til feltet, men ikke mere, end der maksimalt var to-tre sekunders forspring ned til nærmeste konkurrent.


(Foto: Richard Prince)

Første bil over målstregen
Efter godt en times kørsel gav Jan Magnussen bilen videre til Antonio Garcia, som returnerede på en femteplads, men snart fik kørt sig helt frem til den førerposition, som holdt hele vejen til mål. Selv da en safety car frigav løbet med blot én omgang tilbage, holdt spanieren hovedet koldt og bragte bilen hjem som den første.

Det to timer og 40 minutter lange løb bød på rigeligt med action – desværre også en afkørsel for teamkammeraten Oliver Gavin, som med blot seks minutter tilbage af løbet forlod banen og beskadigede bilen så meget, af man måtte lade den udgå fra løbet.


(Foto: Richard Prince)

Kevin-crash: Glad for at høre, han var ok
Før løbet kunne Jan Magnussen desuden overvære sin søn, Kevin, forulykke i sin Renault-racer under Formel 1-løbet på Spa-Francorchamps i Belgien. Et voldsomt crash, som heldigvis kun gav knubs til den unge racerkører, som allerede kort efter løbet blev meldt klar til Formel 1-løbet på Monza i næste weekend.

– Naturligvis var det ubehageligt at se ulykken på skærmen, og jeg må sige, at jeg var meget glad for at høre ham meddele, at han var ok. Motorsporten kan være hård business, men sikkerheden er utrolig, og det kan både jeg og Kevin skrive under på.

Velfortjent sejr til Michael Markussen
Mens Jan Magnussen hentede en sejr for Corvette Racing i Virginia, var danskerens eget team succesfulde i Danish Thundersport Championship. I chefens fravær stillede Magnussen Racing Experience op til Grand Prix Danmark, hvor det lykkedes Michael Markussen at vinde finalen.


(Foto: Dennis Risager)

– Hvad kan jeg sige? Jeg er så hamrende stolt af de gutter! Naturligvis går jeg selv efter at vinde DTC-serien, men det er fuldt fortjent, at Michael nu har taget føringen, lyder det fra Magnussen med et smil.

– Både Michael og resten af teamet har gjort en fantastisk indsats i år, og de kan kun takke sig selv for, at Magnussen Racing Experience nu både fører teammesterskabet og kørernes mesterskab.


(Foto: Dennis Risager)

Næste opgave for Jan Magnussen bliver netop DTC-løbet på Rudskogen-banen i Norge den 9.-11. september, mens 10. afdeling af WeatherTech SportsCar Championship køres den 14.-17. september på Circuit of the Americas i Austin. Texas.

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Michael Markussen
  • Virginia Raceway
  • 28/08/16 - Virginia Raceway - SportsCar Championship
  •      D4 Enterprise Solutions