Formel 4

Kaotisk weekend for Nicklas Nielsen

Formel 4
23/08/16

For Nicklas Nielsen forløb weekenden med ADAC Formel 4 meget anderledes end ønsket. Årsagen var blandt andet en kaotisk løbsafvikling med talrige safety-car perioder.

I weekendens første løb lørdag morgen, startede den unge dansker fra 20. startposition på grid. I hårdt kæmpede dueller slog Nicklas Nielsen til og sluttede løbet på en samlet 16. plads og på 7. plads i ADAC Formel 4 Rookie Cup.

(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Weekendens andet løb startede lørdag aften. Her startede Nicklas fra 15. position på grid. Også her måtte han kæmpe og arbejdede sig op til 11. position i løbets samlede klassement, hvilket indbragte ham 6. pladsen i rookie klassificeringen.

3. løb blev startet søndag formiddag. Vejrforholdene havde ændret sig i forhold til lørdagens løb. Circuit Park Zandvoort var virkelig våd efter kraftig regn om morgenen. Derfor blev dette løb startet under safety-car og frigivet efter 3 omgange. Men allerede kort efter gled nogle konkurrenter ud i gruset, på grund af de vanskelige forhold, hvilket forårsagede, at safety-car kom på banen gik. Men oprydningen viste sig vanskeligt og baneledelsen besluttede at annulere det tredje løb i ADAC Formel 4 efter kun 5 omgange. Således havde Nicklas Nielsen ingen chance for at arbejde sig yderligere frem fra den 16. position han startede fra. I slutningen blev det ikke til mere end en skuffende 15. plads i den samlede placering og en 7. plads i Rookie Cup.

Nicklas Nielsen om løbs-weekenden: "Det var kvalifikaitonen der ødelagde mine løb denne weekend. At køre sig op i feltet fra grid position 20, 15 og 16 er meget vanskeligt. Og det sidste løb (løb nr. 3) var en absolut katastrofe. Alt sammen meget uheldigt. Nu må vi se, hvad der sker i Hockenheim. Jeg håber, at vi der kan komme længere frem i feltet! "

Nicklas Nielsen kan trods magre point forsvare sin føring i ADAC Formel 4 Rookie Cup. Han fører fortsat med 282 point. Juan Mario Currea ligger 20,5 point bag ham, og afstanden til Juri Vips er 39 point. Der skal fordeles 75 point i finalen i ADAC Formel 4 på Hockenheim, i begyndelsen af oktober (30. september - 2. oktober).