Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Oresund Rally

Klassisk rally starter i Hillerød

Oresund Rally 
24/08/16 

Favoritten må blive hjemme med brækket ben
Danmarkseliten i rally for klassiske biler er til start, når Oresund Rally på lørdag klokken 10 flages i gang foran FrederiksborgCentret i Hillerød. Løbet er tællende til FDM DASU Classic-serien, det uofficielle danske mesterskab i pålidelighedsrally.
 

Der er lagt op til en heftig dyst i det 220 kilometer lange rally, der ad små snoede landeveje fører fra Hillerød mod Lynge og siden mod Græsted, inden målet nås i Hillerød.


Vinderne af sidste års Oresund Rally, Erik Bach Sørensen, Ølstykke, og Kim Bach Sørensen, Stenløse, har endnu en sejr til gode i år, så de møder sultne op i deres VW Scirocco GTI fra 1977.
(Foto: Michael Eisenberg)

Fra Danmark kommer sidste års vindere, far og søn Erik Bach Sørensen fra Ølstykke og Kim Bach Sørensen fra Stenløse, i en VW Scirocco GTI fra 1977. De får dog hård modstand fra de regerende mestre i serien, Henning og Else Friborg fra Them, der har skiftet deres veltjente Volvo 123 GT fra 1967 ud med en lidt nyere Volvo 142 S fra 1970.


De regerende FDM DASU Classic-mestre, Henning og Else Friborg fra Them, har som bedste resultat i år en andenplads. De har tidligere været meget tæt på at vinde Oresund Rally, i år skal det være.
(Foto: Michael Eisenberg)

Løbets absolutte favoritter, nordmændene Aasmund Kleve og Oddvar Moland, er også tilmeldt i en Volvo 142 S, men de har i sidste øjeblik måttet melde afbud. Aasmund Kleve er kommet på hospitalet med et brækket ben. Der er dog stadig udenlandske kørere med i Oresund Rally fra Sverige og Tyskland.

Løbet byder også på en turistklasse, Oresund Tourist Rally, hvor deltagere med ringe eller igen erfaring i motorsport kan prøve deres første ægte rally. Her finder man biler lige fra 1980’ernes daglige transportmidler som Ford Taunus Savoy 1.6 til ædle sportsbiler som Chevrolet Corvette og Triumph TR3A.

Blandt kørere, der aldrig har deltaget i et rally før, er Alfred Seidenfaden fra Hillerød, der stiller op i sin Mercedes 190 E fra 1986 sammen med Peter Seidenfaden fra Nørrebro.


Alfred Seidenfaden fra Hillerød og Peter Seidenfaden fra Nørrebro kører på lørdag deres første rigtige rally med denne Mercedes 190 E fra 1986
(Foto: Michael Eisenberg)

”Vi tager det som en oplevelse og en rar udflugt. Vi kører med for hyggen og de smukke omgivelser, men vil yde en indsats, og vi vil gerne vinde, hvis vi kan,” siger Alfred Seidenfaden inden sit første motorløb.

Det bliver også det første rally for Carsten Nielsen fra Lynge:

”Vi så på det sidste år, og det så ud som noget, man nok kunne finde ud af. Så nu er vi med, og vi håber, det bliver sjovere end bare at køre ud for at købe en ispind,” siger Carsten Nielsen, der stiller op i sin Mercedes 280 SL fra 1969 sammen med sin kammerat Kaj Kristiansen fra Hillerød.


Carsten Nielsen fra Lynge er her lynskudt i højresædet i sin Mercedes 280 SL fra 1969, som han får sin rallydåb med på lørdag.
(Foto: Michael Eisenberg)

Tilskuere kan se deltagernes flotte klassiske biler ved FrederiksborgCentret i Hillerød kl. 10, 13.30 og 16.15. Der er pause ved Frederiksborgvej/Hillerødvej lige nord for Slangerup kl. 11.20, og deltagerne passerer Strø Bjerg mellem kl. 11.45-12.30.

Oresund Rally slutter i Hillerød lørdag eftermiddag. Mellem 40 og 50 deltagende mandskaber forventes til start.


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • 27/08/16 - Oresund Rally
  •