Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ADAC GT Masters

Rahel Frey og Philip Geipel vinder søndagens løb

ADAC GT
Masters 

21/08/16 

Nicolai Sylvest tidligt ude af løbet
Den perfekte strategi fra Yaco Racing var afgørende for sejren til Rahel Frey og Philip Geibel. Gennem to fejlfri pit-stop holdt Audi teamet fronten. I kampen om titlen i mesterskabet kom kørerne fra Land-Motorsport og Callaway i mål på fjerde og femte position.
 

I søndagens løb i ADAC GT Masters på Zandvoort havde vejret en afgørende rolle. Rahel Frey og Philip Geipel i Yaco-Audi klarede sig bedst og tog sejren i søndagens løb. Mærke-kollegerne Connor De Phillippi og Christopher Mies (Land-Motorsport) er med en fjerde-plads de nye i front af mesterskabet.


(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Den korte, men voldsomme, regn begyndte under den første Safety Car periode. Feltet blev derefter delt i to - dem der skiftede dæk, og dem der blev på banen. Mens pole sitter i Bernhard-Porsche og begge Audi fra Land Motorsport blev på banen, kørte Zakspeed, Callaway Competition og Yaco Racing i pit.

På den våde bane, kunne kørerne på slicks ikke følge konkurrenterne. I front finder vi efter kort tid Sebastian Asch (Team Zakspeed) og Rahel Frey (Yaco Racing) i en duel om førstepladsen. Kevin Estré kørte sin Porsche i gruset og måtte opgive kort efter. Land-Motorsport gjorde sit bedste for ikke at komme for langt bagefter.

Kun ti minutter senere banen var tør igen, og ved det obligatoriske pitstop blev der ændret tilbage. Her arbejdede Yaco Team hurtigere end Zakspeed og tog føringen. Dermed kunne Geipel og Frey køre sejren hjem. Sebastian Asch og Luca Ludwig måtte lade Norbert Siedler og Jaap van Lagen i Lamborghini (HB Racing) køre forbi.


Rahel Frey / Philip Geipel
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Nicolai Sylvest havde ikke heldet med sig i søndagens løb. Efter fem omgange, sluttede løbet for hans Mercedes med startnummer 21, da Sylvests holdkammerat kørte deres Mercedes baglæns ind i dæk-væggen i andet sving. "Faktisk var weekenden startet godt for os. Men det gik ikke specielt godt i kvalifikationen. Lørdag forlod vi løbet til fordel for vores holdkammerater. Ved løbet i dag (søndag) gav vejrforholdene problemer. Desværre mistede Nicolaj (Rogivue) bilen. Der skete ham ikke noget, men vores Mercedes er stærkt beskadiget. I finalen på Hockenheim, vil vi gøre det bedre." sagde Nicolai Sylvests efter weekenden.


Sylvests team-kammerat Nicolaj Rogivue endte i dæk-muren
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Kampen om titlen nærmer sig en afgørelse. Kun to point adskiller kandidaterne fra Audi og Corvette. Ved en konservativ taktik nåede De Phillippi og Mies fjerdepladsen og dermed førende i mesterskabet. Jules Gounon og Daniel Keil Weitz (Callaway Competition) ligger efter en femteplads, blot to point efter de førende. Afgørelsen falder ved finalen på Hockenheim i begyndelsen af oktober.


(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Natascha Theisen
Media Office Theisen

Læs mere om:
  • Zandvoort
  • 21/08/16 - Zandvoort - ADAC GT Masters
  •