Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Marco Sørensen atter klar til kamp

FIA WEC 
19/08/16 

World Endurance ChampionshipEfter sommerpausen i FIA World Endurance Championship, ser den danske Aston Martin fabrikskører, Marco Sørensen, nu frem sæsonens resterende løb i hhv. Mexico, USA, Japan, Kina og Bahrain. Sammen med sin holdmakker, Nicki Thiim, ligger Sørensen på en samlet tredjeplads i VM stillingen i GT sportsvogns klassen for professionelle kører.
 

Anden halvdel af sæsonen skydes i gang den 3. september, på Formel 1 banen i Mexico. Indtil videre har sæsonen budt på hård modstand. Især Ferrari og Ford har presset godt på danskerbilen, som er bedst kendt under navnet ”Danetrain”. Alligevel har kørerne leveret stærk kørsel og formået at levere stabile resultater. Ved sæsonens første løb kørte de to danskere sig til en 3. Plads på Silverstone, og ved seneste løb på Nürburgring blev det til pole position og en tredjeplads.


(Foto: Nick Dungan / Drew Gibson Photography)

Inden 2016 sæsonen skiftede Aston Martin dækleverandør fra Michelin til Dunlop, et skift som har krævet stor tilpasning. Teamet har, skulle indsamle ny data, hvilket er sket gennem adskillige testkørsler og simuleringer mellem løbsweekenderne. 


Marco Sørensen fortæller: ”Skiftet har krævet tilvænning både fra kørere og team, dækkene arbejder anderledes, men det tætte samarbejde har i løbet af sæsonen bragt os tættere på det optimale” 


Sørensen pointerer at der stadig er tid at hente i dækkene, men er imponeret over den proces der er blevet gjort gennem vinteren både fra Aston Martin og Dunlops side. Han ligger ikke skjul på målet stadig står klart for sæsonen.

”Jeg ser meget frem til resten af sæsonen, vi skal højere op i den samlede stilling, nu er det min anden sæsonen ved Aston Martin, og et verdensmesterskab ville ikke være nogen dårlig ting at have med i bagagen før 2017”

Næste løb køres den 3. September på den Mexicanske Formel 1 bane i Mexico City. Før løbet ser den samlede stilling i FIA World Endurance Championship GTE-PRO således ud:

Placering Bil # Team Point
1 #66 Ford Chip Ganassi Team UK 72
2 #71 AF Corse 70
3 #95 Aston Martin Racing 67
4 #67 Ford Chip Ganassi Team UK 56
5 #97 Aston Martin Racing 55
6 #77 Dempsey Proton Racing 55
7 #51 AF Corse 44

Se Marco give den gas ved testen på Monza:

https://www.youtube.com/watch?v=YNSqNmndOCs

Marco Sørensen Presse


Læs mere om:
  • Marco L. Sørensen
  • Autódromo Hermanos Rodríguez
  • 03/09/16 - Autódromo Hermanos Rodríguez - FIA WEC - FIA VM
  •