Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

Kenneth Madsen/Mette Felthaus bedst i klassen i Fårvang

Rally 
16/08/16 

Det blev til en sejr i klassen for Kenneth Madsen/Mette Felthaus (Ruds Vedby/Horsens), da Suzuki Motorsport var til start i et af årets største rallysprints – Birch /Tvilum Rallyshow i Fårvang mellem Viborg og Århus.
 

”Vi blev bedste tohjulstrækkere,” siger Kenneth Madsen. ”Vi havde håbet på, at vi kunne gøre det, men vi havde ikke regnet med det, for vi ville ikke satse alt. Vi skal trods alt køre store løb i de næste to weekender. Men jeg kan jo ikke lade være, når jeg først er kommet i gang.”


Bedste tohjulstrækker - det var slutfacit for Kenneth Madsen og Mette Felthaus

I de tre heats var Kenneth Madsen/Mette Felthaus bedste mandskab i en tohjulstrukket rallybil – og i et de tre heats var der faktisk kun et mandskab i en firhjulstrækker, som sluttede foran dem. I finalen fulgte de linjen op med at blive nummer tre generelt og igen slutte som bedste hold i en tohjulstrukket rallybil.

”Jeg havde troet, at vi kunne køre bedre tider end sidste år, men det var der heller ingen af de andre, som nåede at gøre, men nu skal der heller ikke ændres så meget på banen, før det kan ses på stopuret,” siger Kenneth Madsen.

Rallysprintet i Fårvang bød både på et comeback og en debut. Comebacket stod René Harms (Stege) for, da han sammen med Tina Andreasen (Hørby) havde sin første start i år.

”Det var skægt, men også hårdt, når man ikke havde siddet i en racerbil i et år, og så bliver man smidt ud i en to-liters bil, som man ikke havde kørt i før,” siger René Harms, som sluttede midt i sin klasse på en sjetteplads og kvalificerede sig til finalen. ”Efter omstændighederne var det en okay aften.”

Debuten i Fårvang leverede Allan Kirkegaard/Martin Kirkegaard (Korsør/Korsør). Og debuten tegnede til at blive kort, for i det første heat kom mandskabet i infight med en stor kampesten.

”Jeg havde ikke prøvet at køre race i regnvejr før, så det var lige sent nok, at jeg bremsede,” siger Allan Kirkegaard, der snittede den store sten. ”Da jeg fik kørt nogle meter med bilen, kunne jeg mærke, at der ikke var sket noget særligt, så vi fortsatte. Bagefter kunne vi konstatere, at det kun var en joint, som var bøjet. Det fik vi lavet, og så var vi klar til de to sidste heat.”

De to gange Kirkegaard sluttede som nummer 10 blandt 20 fuldførende hold.

Næste opgave for Suzuki Motorsport bliver Suzuki Sydhavsrallyet, som køres den 19.-20. august med Horslunde på det vestlige Lolland som base. Anders Lysen/Henrik Dernoff (Sorø/Ringsted) tager sæsonens anden DM-start, mens Kenneth Madsen/Mette Felthaus har en klar strategi.

”Det bliver et løb, hvor det for os gælder det at få point, og vi vil ikke køre om at få en placering generelt, sådan som vi har gjort det i årets første løb,” siger Kenneth Madsen. ”Ugen efter skal vi køre Barum Rally i Tjekkiet, og derfor er det vigtigt, at vi tager nogle point fra vores rival Carsten Jensen, men også har en hel bil, for Sydhavsrally tegner til at blive et langt og hurtigt løb, som kan være hårdt for materiellet.”

Suzuki Motorsport


Læs mere om:
 • Kenneth Madsen
 • Mette Felthaus
 • René Harms
 • Fårvang
 • 12/08/16 - Fårvang - Rally
 • 20/08/16 - Horslunde - DM Rally
 •  
   

  Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: