Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Hill Climb

Audi80-rally på podiet ved Munkebjerg Hillclimb 2016

Hill Climb 
11/08/16 

Der er nu kun et halvt år til det 20. Rally Monte Carlo Historique køres i de sydfranske alper. Vi har modtaget tilmeldingsmateriale. Tilmeldingsblanketten er udfyldt, og er klar til afsendelse så snart der åbnes for tilmelding.
 

I ventetiden skal køretræningen holdes ved lige, og derfor tog Toni Hansen søndag den 7. Munkebjerg ved Vejle, for at deltage i Historisk Motor Sports Munkebjerg Hillclimb 2016.


Dan Nielsen (gul kørerdragt) og Toni Hansen før starten på Munkebjerg Hill Climb

Formiddagen blev brugt til træningsgennemkørsel på Munkebjergbakken, inden det blev alvor med eftermiddagens tre heat.

Toni Hansens faste Rally Monte Carlo-makker Per Brodersen var forhindret i at køre med denne søndag. Som erstatning for Per Brodersen satte Dan Nielsen fra Audi i Fredericia sig i højre sædet.


Toni Hansen og Dan Nielsen mens vejen endnu var tør

Manglen af den faste makker gjorde ikke nogen stor forskel på dagen. Med Dan Nielsen i højre sædet kørte makkerparret sig til en fin 2. plads i deres klasse, og Dan Nielsen fik en oplevelse for livet. Toni Hansen kunne på podiet ønske sin co-driver vikar tillykke med den fine placering

Midtvejs i Munkebjerg Hill Climb begyndte det at regne kraftigt, og det gav glatte veje. Det var lige noget for Toni Hansen. Tonis største ønske til det kommende Rally Monte Carlo Historique til januar, er sne, sne og masser af sne. Toni kan godt lide udfordringerne på de glatte veje, da han på tørre veje mangler motorkraft i forhold til konkurrenterne. Når vejene bliver glatte, stilles der større krav til køreteknikken, og her har Toni Hansen mange års erfaring at trække på.


Toni Hansen og Dan Nielsen i hårnålesvinget på Munkebjergbakken

De få sving på Munkebjergbakken er nok det nærmeste vi i Danmark kommer på vejene i alperne. Bakken er teknisk krævende, selvom den er kort. Der skal køres de rigtige linjer igennem svingene, hvis man vil have en topplacering.

Toni Hansen beviste med sin kørsel at han magter dette, og 2. pladsen i klassen gav samtidigt en generel 30. plads blandt de knapt 100 deltagere, hvoraf mange kører med mange flere hestekræfter end der ligger i den fine Audi 80 fra 1979.


Dan Nielsen (gul kørerdragt) og Toni Hansen på podiet

Audi80-rally
audi80-rally.dk

Viggo Johansen
rallypics.dk


Læs mere om:
  • Munkebjerg
  • 07/08/16 - Munkebjerg - Hill Climb
  •