Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

68 rallybiler stiller op i Fårvang fredag aften

Rally 
10/08/16 

Fredag aften bliver Fårvang atter vakt til live med masser af motoriserede aktiviteter. Rallybiler i hård konkurrence, klassiske køretøjer og de lokale motorcykelklubber i opvisningskørsel betyder, at trafikken på hovedvej 26 vil være noget anderledes end normalt. Pendlertrafikken fra arbejdspladserne i Viborg og Århus vil nemlig suppleret med de tusindvis af publikummer, som forlader hovedvejen og kører til industriområdet for at opleve årets Birch / Tvilum Rallyshow.
 

Og der bliver noget at opleve i årets udgave af løbet, der er det 38. af slagsen.


Rallybiler i forskellige årgange og udførsler er klar til at indtage vejene i Fårvangs industrikvarter fredag aften
(Foto: Morten Alstrup)

Interessen for at deltage i rallysprintet har nemlig været så stor, at løbsledelsen har valgt at bøje sine egne regler. Oprindeligt havde man sat et maksimum på 60 startende køretøjer i løbet, men da der indløb hele 68 tilmeldinger, stod man med en udfordring. Hvilke otte mandskaber skulle man skuffe med at afvise, når nu alle havde tilmeldt sig rettidigt? Den gordiske knude blev løst ved at give alle 68 mandskaber starttilladelse, så nu lægger officials fra den arrangerende klub, Kjellerup og Omegns Motorklub, sig i selen for atter at sikre den hurtige afvikling af aftenen, som har været et kendetegn for løbet.

Det hele klares nemlig på fire timer. Det er tiden, der går, fra første bil kører på banen i første heat klokken 17.00, til sidste bil krydser tidtagningens fotocelle i finalen klokken 21.00.

Herimellem sker der meget. Udover de tre indledende heats og finalen for rallybilerne skal der nemlig også være plads til Birch / Tvilum Classic Show, hvor der er en rullende præsentation af det ene klassiske køretøj efter det andet, ligesom de to lokale motorcykelklubber – MC Shepherds og MC Oldboys – skal give køreture for den yngste del af publikum.

Traditionen tro er der gratis adgang til Birch / Tvilum Rallyshow.

Birch / Tvilum Classic Show – Birch / Tvilum Rally

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Fårvang
  • 12/08/16 - Fårvang - Rally
  •  
     

    Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: