Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Jan Magnussen sluttede sekser i spektakulært løb på Road America

SportsCar
Championship 

08/08/16 

Jan Magnussen og Antonio Garcia bevarede tredjepladsen i det amerikanske IMSA-mesterskab efter nervepirrende afslutning på Road America, hvor teamkammeraterne Gavin og Milner gik fra femte- til førstepladsen i løbets sidste minutter.
 

Jan Magnussen og Antonio Garcia sluttede på en sjetteplads i søndagens løb på Road America, og Corvette-duoen bevarede netop tredjepladsen i IMSA-mesterskabet. Sejren gik til teamkammeraterne Oliver Gavin og Tommy Milner, som triumferede efter spændende afslutning.


(Foto: Richard Dole / Corvette Racing)

– Nogle ganger virker strategien, andre gange gør den ikke. Det her var en af de gange, hvor den ikke virkede, lyder det fra en skuffet Jan Magnussen.

– Vi kom godt fra start, og Antonio kørte et stærkt stint. Men bilen føltes aldrig helt optimal, og vi måtte indse, at vi ikke havde farten til at vinde løbet.

Det var Antonio Garcia, som kvalificerede den gule Corvette C7.R på en sjetteplads lørdag, og duoen startede således fra tredje række, da det to timer og 40 minutter lange løb blev sat i gang søndag aften dansk tid.


(Foto: Richard Dole / Corvette Racing)

Pittede fra en føring
Spanieren kom godt fra start og gik aggressivt til biddet, og Jan Magnussen fortsatte med at hænge på GTLM-feltet, da han overtog bilen midtvejs i løbet. Danskeren havde føringen i klassen, da han lavede sit sidste pitstop 10 minutter senere end søsterbilen.

– Vi håbede på, at det ville komme os til gode i slutningen af løbet. Nogle gange kan man være heldig, og held var netop hvad vi havde brug for.

Sejren gik i stedet til teamkammeraterne i søsterbilen, som formåede at avancere fra en femte- til en førsteplads i løbets sidste syv minutter. Et træk, som blev hjulpet på vej af slåskampen forrest i feltet, hvor først en Porsche og senere en Ferrari kørte af banen.


(Foto: Richard Dole / Corvette Racing)

Tillykke til teamkammeraterne
– Stort tillykke til Gavin og Milner. Det er fantastisk for teamet at kunne sejre to løb i træk. Vi vil arbejde hårdt på at få farten tilbage igen, så vi kan bidrage til statistikken, lyder det fra Jan Magnussen.

Den danske kollega Christina Nielsen var på podiet i GTD-klassen, hvor hun sammen med sin medkører Alessandro Balzan tog en tredjeplads sin Ferrari 488 GTB. Det var danskerens femte podieplacering i sæsonen.

Næste opgave for Jan Magnussen og Corvette Racing bliver den 26.-28. august på Virginia International Raceway. Et løb, som kolliderer med den danske DTC-kalender, hvorfor Magnussen ikke stiller op til Grand Prix Danmark på Jyllandsringen.

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Antonio Garcia
  • Jan Magnussen
  • Corvette Racing
  • Road America
  • 08/08/16 - Road America - SportsCar Championship
  •