Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Christina Nielsen tager sæsonens femte podieplacering

SportsCar
Championship 

08/08/16 

Christina Nielsen og hendes italienske holdkammerat Alessandro Balzan sluttede på tredjepladsen for Scuderia Corsa, da ottende afdeling af det amerikanske IMSA mesterskab blev afviklet på Road America natten til mandag dansk tid. Det er sæsonens femte podieplacering og betyder at de to udbyggede deres føring i mesterskabet.
 

Det var et fantastisk resultat på en bane, hvor Scuderia Corsa's Ferrari 488 GT3 manglede topfart i forhold til konkurrenterne og indtil fem minutter før afslutningen, så det heller ikke ud til, at de to kørere skulle forbedre den startplacering som nummer fem, Christina havde kvalificeret bilen på. Men en sen periode med safetycar samlede feltet til en restart og i en vild afslutning, med tætte kampe i alle klasser, lykkedes det for Balzan, at passere to konkurrenter og avancere fra femtepladsen til tredjepladsen. Og mere vigtigt var det, at Christina og Balzan sluttede foran deres nærmeste konkurrent i mesterskabet, Lally og Potter i Audi R8 LMS, og dermed udbyggede føringen til 15 point.


Alessandro Balzan og Christina Nielsen
(Foto: Bob Chapman)

"Det her var resultatet af en kæmpe teamindsats" fortalte Christina Nielsen efter løbet. "Vi havde ikke en bil i dag, der var god nok til top tre, men med god strategi og perfekte pitstops holdt vi os hele tiden med i toppen. Jeg havde fået at vide, at jeg skulle spare så meget benzin som overhovedet muligt i mit stint, så det gjorde det helt umuligt, at følge konkurrenterne. Men som altid, havde teamet en klar strategi og i sidste ende betød det, at vi var med helt fremme og Balzan kunne udnytte restarten og tumulten der, til at passere to konkurrenter. Vi havde slet ikke forventet en podieplacering, så lige nu er jeg bare super glad og stolt over at være en del af så stærkt et team".


Scuderia Corsa Ferrarien #63
(Foto: Al Merion Padron)

Næste løb for Christina Nielsen er på VIR den 28. august, hvor niende afdeling af IMSA mesterskabet afvikles. Denne dato bliver der også afviklet et løb i den Europæiske Le Mans Serie på Paul Ricard. Grundet dato sammenfaldet kan Christina ikke deltage i dette løb, hvor hun normalt kører for det danske Ferrari team Formula Racing.

Med venlig hilsen
Christina Nielsen Press

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Alessandro Balzan
  • Christina Nielsen
  • Road America
  • 08/08/16 - Road America - SportsCar Championship
  •