Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 4

Nicklas Nielsen på podiet på Nürburgring

Formel 4 
08/08/16 

På Nürburgring opnåede Audi Academy køreren Nicklas Nielsen igen en sejr og en anden plads i Rookie klassen, samt en 4, 3 og 17 plads i weekendens 3 løb.
Løb 1 der blev kørt lørdag, startede Nicklas Nielsen fra en flot 4 plads efter tidstagning under 1/10 sek efter manden på pole position Mick Schumacher.
 

Efter en fornuftig start faldt Nicklas tilbage på 5 plads – hvilket samtidig var P2 i Rookie klassen – Efter god og stabil kørsel kørte Nicklas forbi Prema Power køreren Juri Vips og overtog dermed 4 pladsen. Han kunne derefter kører en sikker sejr hjem i rookie mesterskabet, samt sætte gode points ind på kontoen i det samlede mesterskab. Løbet blev vundet af en suverænt kørende Mick Schumacher.


Nicklas Nielsen

Efter løbet første løb sagde Nicklas Nielsen:
”Jeg vil gøre det bedre i morgen; jeg vil scorer så mange podium placeringer som muligt. I dag havde jeg nogle problemer i starten; Vips overhalede mig, og jeg skulle give alt havde jeg havde i mig for at overhale ham igen. Heldigvis lykkedes det”

Ved søndagens første løb, hvor der startes efter anden bedste omgang i tidstagning, måtte Nicklas, med en 3 plads i sin gruppe i tidtagning tage til takke med en placering som nr. 6.

Efter god kørsel kørte Nicklas sig ind på en flot 3 plads 1,5 sek bag den mesterskabsførende Joey Mawson på første pladsen og 1,09 sek bag Juri Vips på anden pladsen.

Efterandet løb sagde Nicklas Nielsen:
” Jeg kom relativt hurtigt op på 3 pladsen. Jeg prøvede at angribe Yuri Vips, men han trak fra mig. Men jeg er stadig yderst tilfreds med min 3 plads, som bare er skøn. Jeg går efter at blive ved med at score gode points, så må vi se hvor vi er når sæsonen er slut”


Mick Schumacher, Joey Mason og Nicklas Nielsen

Løb 3 – søndag
Her starter de 10 første i løb et i omvendt række følge, derfor startede Nicklas Nielsen fra P. 7 – efter hans 4 plads i første løb.

Desværre endte det 3 løb ikke helt som det var forventet. Nicklas var lidt for hurtig på aftrækkeren og stallede i starten, hvilket gjorde at han efter det første sving befandt sig helt nede på 21 pladssen. Efter hård kamp med de medkørende slutter Nicklas som nummer 16. Løbet blev vundet Thomas Preining der startede fra P3, foran Mick Schumacher der startede P 10.

Nicklas Nielsen sagde efter løbet:
”Det var igen en Super weekend. Selv om mit team ”Neuhauser Racing” er et af de mindste teams, laver de et fantastisk arbejde. Starten i race 3 var selvfølgelig ærgerlig, men er samtidig også noget der kan ske. Vi har igen vist at vi har god speed – og er med oppe foran hvor det sker. At jeg samtidig kunne udbygge min føring i Rookie mesterskabet gør mig fortrøstnings fuld for resten af sæsongen.”

Anden sidste afdeling af ADAC Formel 4 køres den 19 – 21. August på Zandvoort banen i Holland.

Racing for Nicklas

Samlet stilling:

Pl Kører Points
1 Joey Mawson 297
2 Mick Schumacher 251
3 Mike-David Ortmann 180
4 Kim Luis Schramm 158
5 Thomas Preining 136
6 Jannes Fittje 125
7 Nicklas Nielsen 102

Stillingen i rookie-mesterskabet:

Pl Kører: Points
1 Nicklas Nielsen 265
2 Juan Manuel Correa 227
3 Juri Vips 205
4 Felipe Drugovich 202


Læs mere om:
  • Nicklas Nielsen
  • 07/08/16 - Nürburgring - Formel 4
  •